REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Nastavljaju se nogometni šokovi: Rakitiću izravan crveni karton u domaćem porazu Seville

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.11.22. | 21:01

Niz bizarnosti ove srijede nastavio se i u Španjolskoj...

Kakav kraja tje...Kakav počet...Kakva sredina tjedna! Oprostit ćete nam splet u uvodu, ali morali smo nekako parirati svim zapletima koje nam je danas pružio nogomet, a do kraja večeri nas čeka još velikih susreta. Od Hrvatskog kupa pa sve sada do Španjolske, nema čega nema ove srijede na voljenim nam 'cakum-pakum' pokošenim travnjacima.

Real Sociedad srušio je Sevillu u prvom današnjem susretu La Lige rezultatom 2:1, a domaći poraz samo je kap u spektru šoka koji nam je ova utakmica ponudila. Naime, u prvom dijelu su nam već servirana dva crvena kartona i to oba za nogometašen domaće momčadi. (Talk about domaćinsko suđenje, ha?)

Načeli su gosti Andalužane već u 20. minuti. Mikel Merino je asistirao, a Alexander Sorloth je sjajno potkopao loptu i zabio za 1:0. Sevilla je za nekoliko minuta pokušala uzvratiti preko Isca koji je nevjerojatno promašio samo nekoliko metara od gol linije i dosuđen je korner za domaće koji je donio početak drame.

Ivan Rakitić je oborio protivnika, a sudac Del Cerro prvo mu je pokazao žuti karton pa nakon pregleda snimke izmijenio svoju odluku i žuti pretvorio u izravan crveni karton.

U 31. minuti je žuti karton zaradio i Mikel Merino koji će propustiti sljedeću utakmicu zbog ove kazne, a tu nije bio kraj zapisima igrača u sudačkoj knjižici. Tanguy Nianzou također je zaradio izravan crveni karton nakon što je sudac pregledao snimku njegovog prekršaja i Sevilla je ostala s devet igrača na terenu u 34. minuti. Usudio se Jesus Navas nešto prigovoriti sucu nakon toga pa je i on upisan, ali samo sa žutim kartonom.


Naplatio je to Real Sociedad kada je u 36. Brais Mender svladao Bona i zabio za 2:0. Oliver Torres požutio je u 40. minuti susreta, a unatoč nervozi, Andalužani su do kraja prvog dijela smanjili na 2:1. Telles je poslao centaršut u kazneni prostor, a ondje je Rafa Mir zahvatio loptu glavom i zabio za 2:1 s koliko se otišlo na predah.

U nastavak su obje momčadi ušle s izmjenama, ali utakmica je bila puno mirnija nego li na početku. U 55. minuti su igrači u crnim dresovima tražili penal, ali je sudac odmahnuo rukom i igra se nastavila. Gosti su nakon satak vremena igre zaprijetili preko Japanca Takefusa Kube, ali njegov pokušaj nije završio u mreži, baš kao ni onaj Davila Silve minutu kasnije, kojemu je Bono uhvatio loptu.

Na iznenađenje mnogih, Real Sociedad je samo čuvao rezultat bez većih prijetnji, dok su domaćini, logično, tražili neku rupu i priliku za polukontru, no bilo ju je teško i dočekati i stvoriti kada imaju dva igrača manje u polju. Svako Sevillino primanje lopte su gosti pokušali prekinuti presingom, a domaćini su svejedno uspjeli dolaziti blizu kaznenog prostora svojih protivnika, no nisu uspjeli doći do prave prilike. Sevilla je u 78. minuti imala odličan pokušaj, uzdahnule su tribine, ali nagradile su pljeskom svoje ljubimce koji su se većinu utakmice borili hendikepirani, ali nisu odustali niti na izmaku snaga. S druge strane, malo je reći da je Sociedad igrao povučeno. Možda čak i sramotno skromno. Ipak, pišu im se bodovi, a Sevilli ostaje 17. mjesto tablice.

Almeria je u drugom susretu slavila protiv Getafea. Leo Baptistao je nadskočio obranu i ispratio udarac iz kuta pa glavom zabio za 1:0.


Tagovi

Ivan RakitićLa LigaSevillaGetafeReal Sociedad

Ostale Vijesti