Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Nastavlja se kriza Osijeka: Drožđek donio povijesno slavlje Varaždinu u povratničkom HNL debiju, Postonjskom aplauz Kohorte

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 19:25

Osijek je dominirao u otvaranju susreta, ali nije uspio niti jednom u prvih 45 pucati na gol, dok su to gosti učinili jednom i to baš je taj pokušaj ušao u gol

Osijek i Varaždin zatvorili su ovo kolo HNL-a u snježnom Gradskom vrtu pobjedom Varaždina 0:1. Prekinuo je tako 13 mjeseci dug niz Osječana bez poraza u Gradskom vrtu, još od onoga poraza protiv Slaven Belupa početkom prošle kalendarske godine kada je, zanimljivo, kao zamjena za Nenada Bjelicu također na klupi Bijelo-plavih bio Rene Poms.

Prvo ime večerašnjeg susreta sigurno je Domagoj Drožđek iz redova Varaždina, inače dijete nekadašnjeg Varteksa. Povratnički debi imao je u prijateljskom susretu protiv Jaruna prije nekoliko dana, a onda u ovoj utakmici pokazao da je itekako i dalje pojačanje za klub sa Sjevera.

Prvo je sjajno proigravao svoje suigrače, ali i sam dolazio u šanse, a potom smo nakon gotovo tri godine vidjeli kako trese hrvatske mreže. Vratio se iz južnokorejskog Busan IParka u Varaždin i odmah zabio protiv Osijeka. Šego je dodao s desne strane, a Drožđek je bio sam i mirno zabio za vodstvo 1:0 u 29. minuti utakmice. Osijek je dominirao u otvaranju susreta, ali nije uspio niti jednom pucati na gol u prvom dijelu, dok su to gosti učinili jednom i to baš je taj pokušaj ušao u gol.

Statistika prvog dijela susreta/ Screenshot SofascoreStatistika prvog dijela susreta/ Screenshot Sofascore


Probudio se Osijek u nastavku. Osječani su pokušali zabiti sa svih strana. Odmah je Špoljarić probao 'škaricama' na ubačaj Barrija, ali je promašio loptu. Potom je isti igrač bio za koju minutu u kombinaciji s Lovrićem, ali je ovoga puta potonjem izostao posljednji, ključni dodir s loptom. Nakon toga smo u 53. napokon vidjeli prvu pravu prijetnju Osijeka. Lovrić je ubacio iz kornera, Topčagić tukao glavom, ali Zelenika je uhvatio loptu.

Ne bi ovo bio sudar Varaždina i Osijeka da ne bidimo barem jednu neugodnu ozljedu. Ovoga puta riječ je o Gržanu koji je nakon sat vremena igre na nosilima iznesen s terena nakon što je u duelu s Piljom iskrenuo gležanj lijeve noge. Umjesto njega ušao je Jurčević. Džoker s klupe je za nekoliko trenutaka zakuhao novu priliku domaćih. Ubacio je s desne strane, zatresao stativu, a odbijenu loptu nije uspio zahvatiti nitko od domaćih igrača.

U 69. minuti je ušao Igor Postonjski umjesto nekadašnjeg 'lege' Pilja i to s aplauzom Kohorte i svih gledatelja u Gradskom vrtu jer je upravo ondje nastradao na početku sezone. U istoj izmjeni je travnjak napustio i Drožđek, a umjesto njega je ušao Herrera.

Inače, što se ekipe sa Sjevera tiče, posljednji put su u Gradskom vrtu slavili još pod imenom Varteks.

Imao je Osijek još poneku šansu, ali je vrata Varaždina spašavao iskusni Oliver Zelenika. Doduše, povremeno uz poneku poteškoću, ali ništa pretjerano. Na kraju je svoju mrežu sačuvao netaknutom. Varaždinci s okruglih 30 bodova na kontu putuju kući, a Osijek je i dalje treći no sa sve dubljom i bolnijom krizom u taborima Bijelo-plavih. Gledat ćemo, stoga, u srijedu 'krizni kup-susret' Osijeka i Hajduka, nakon što su alarmantno razdoblje produbili i Splićani velikim porazom u derbiju protiv Dinama 4:0. Varaždin se okreće susretu sa Šibenikom i borbi za eventualno četvrto mjesto na kraju sezone.

OSIJEK - VARAŽDIN 0:1

Stadion: Gradski vrt, Osijek

Strijelci: 0:1 Drožđek (28.)

SASTAVI:

OSIJEK (3-4-3): Malenica - Barišić, Barri (od 80. Janjić), Čeberko - Gržan (od 60. Jurčević), Jugović, Nejašmić, Leovac - Topčagić (od 58. Živković), Špoljarić, Lovrić (od 80. Omerović)

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika - Stanić, Jelenić, Ba, Urata (od 74. Pellumbi) - Pilj (od 69. Postonjski), Puclin - Šego, Teklić (od 88. Kolarić), Drožđek (od 69. Herrera) - Brodić (od 88. Banovec)

Žuti kartoni: Leovac (Osijek), Urata (Varaždin)

Crveni kartoni: -



Tagovi

Domagoj DrožđekHNLNK OsijekNK Varaždin

Ostale Vijesti