MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Napadač kojeg je htio Hajduk najveća je prijetnja Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 12:00

Mahir Emreli bio je izbor Ivana Kepčije u Hajduku, a o njemu se pozitivno izrazio i Nikola Jurčević koji ga je vodio u Azerbajdžanu

U pripremi Legije, u analizama Damira Krznara jedno je ime podcrtano debelim flomasterom. Mahir Emreli, 24-godišnji napadač, reprezentativac Azerbajdžana u Legiju je stigao ovoga ljeto i brzo se prometnuo u najopasnijeg igrača prvaka Poljske.

Stigao je iz Qarabaga kao slobodan igrač, a malo tko zna da je već ranije trebao biti u Europi. Naime, dok je bio sportski direktor Hajduka, Ivan Kepčija silno ga je želio na Poljudu.

“Pokazivao je velike individualne kvalitete i baš smo zapeli da ga dovedemo, ali nažalost to nije bilo realizirano. I kada sam radio za Midtjylland predlagao sam im Emrelija, ali bilo je nekih prepreka. Drago mi je da se odvažio na dolazak u Poljsku i mislim da će to biti usputna stanica za njega”, rekao nam je Kepčija koji se tijekom operacije dovođenja napadača u Hajduk konzultirao i s Nikolom Jurčevićem koji je kao izbornik Azerbajdžana imao Emrelija u treningu.

I mi smo okrenuli broj od legendarnog napadača koji je trenutno na odmoru i čeka da se otvori neka prilika na klupi. I Jurčević je pun hvale za napadača koji može igrati više pozicija, ali najopasniji je na krilu.

“Mislim da najbolje može dati na toj poziciji. Nešto kao Perišić. Fizički moćan, kvalitetan. Sjajna lijeva noga”, referirao je Jurčević.

Pratio ga je u njegovom bivšem klubu Qarabagu gdje je od rane mladosti pokazivao osjećaj za gol.

“Odmah se vidjelo da ima kapacitet za Europu. Znam da je žarko želio takav rasplet jer se njegovi sunarodnjaci teško prodaju u inozemstvo. Uostalom, Emreli je od svih reprezentativaca Azerbajdžana u klubu najveće reputacije, što dovoljno govori samo za sebe”, naglasio je Jurčević.

Prema njegovom dojmu, Emreli je igrač koji ima sjajne fizičke predispozicije. Može igrati presing, vraćati se u obranu. Osim tog osjećaja za gol, bivši izbornik istaknuo je karakterne crte napadača Legije.

“Vrlo je ambiciozan, zreo za svoje godine i inteligentan. Smatram da ima još puno prostora za napredak. Dok sam bio u Azerbajdžanu, često su me zvali i pitali za njega što znači da je zanimljiv europskom tržištu. Legija je dobra prilika za njega i vjerujem da će uspjeti u svojoj namjeri da dođe do lige petice”, zaključio je Nikola Jurčević.


Tagovi

Dinamo ZagrebLegiaIvan KepčijaNikola Jurčević

Ostale Vijesti