Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Nakon Portugalca, Portugalac: Spursi imaju novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 22:24

Bivši strategy Wolvesa seli u London

Prometno je danas na Otoku. Europsko prvenstvo odmara, no ne i Tottenham, koji je napokon pronašao, ali i potpisao svog stručnjaka na klupi za iduću sezonu.

Nagelsmann, Hag, Pochettino, Conte, Fonseca, Gattuso i Lopeteugi su redom bili “pred potpisom”, no nijedan od njih, iz ovih ili onih razloga, nije uspio zgotoviti posao. Spursi nakon Mourinha opet vjeruju Portugalcu, novi trener Pijetlova je Nuno Espirito Santo

Tko se krije iza duge brade? Bivši vratar kojeg ste imali prilike povremeno gledati na terenu početkom milenija u dresu Osasune započeo je svoju trenersku karijeru u portugalskom Rio Aveu, gdje je između ostalog trenirao tada mlade i perspektivne vratare Jana Oblaka i Edersona. Uskoro je prešao u Valenciju, a zatim i u Porto. Nije uspio doći do trofeja, pa je 2017. godine preselio u “portugalsku koloniju” u okolici Birminghama - Wolverhampton.

Tamo je ostvarivao polovične uspjehe s talentiranom ekipom koja u svlačionici “diše” portugalski. Imao potentnu ekipu na raspologanju, no njegove trenerske vještine su se uglavnom manifestirale u obliku povremenih bljeskova genijalnosti. Prvo što nam pada napamet svakako je pobjeda nad Manchester Cityjem velikim preokretom (3:2), no čini nam se premalo za izazov vođenja trofeja gladnog Tottenhama.

Levy i Nuno sada čekaju kraj Europskog prvenstva kada će na dnevni red doći i neka neugodna pitanja. Što će biti sa Kaneom koji želi otići? Koga umjesto njega dovesti? Što su zapravo ciljevi za predstojeću sezonu?

Mimo onog finala Lige prvaka, i druge pozicije u onoj nestvarnoj sezoni kada je Premier Ligu osvojio Leicester, Spursi su u Engleskoj pokazali premalo. Navijači gube strpljenje, a Santo će trebati vremena da eventualno dovede ekipu “u red”.


Tagovi

Nuno Espirito SantoTottenhamRio AveValenciaPortotransferiWolverhampton

Ostale Vijesti