Reuters / Ed Sykes
Reuters / Ed Sykes

Rafa Benitez preuzima "mali klub": Bijesni navijači mu ostavljaju poruke ispred kuće

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 15:13

Španjolski stručnjak prelazi na "drugu" stranu grada

Nakon što je Carlo Acnelotti napustio Everton, i to samo jednu sezonu otkako je preselio u Liverpool ispuniti potencijal jedne zbilja sjajne ekipe, čelnici Toffiesa su morali brže bolje pronaći zamjenu za Talijana kako bi se na vrijeme spremili za novu sezonu Premier lige.

Za razliku od Tottenhama koji se već tjednima “traži”, žonglirajući s imenima Stevena Gerrarda, Nune Espirite Santa i sličnih, Everton je, prema riječima transfer gurua Fabrizia Romana, upravo objavio kako će na Goodison Park preseliti nitko drugi već Rafa Benitez

Isti onaj Rafa Benitez koji je Everton 2007. godine nazvao “malenim klubom”. Proslavljeni Španjolac je šest sezona proveo na Anfieldu kao trener mrskog im gradskog rivala Liverpoola, i moramo priznati da je poprilično hrabar što je parafirao ugovor. Primjerice, prekjučer je pred Rafinom kućom osvanuo maleni transparent “znamo gdje živiš, ne potpisuj”. Njegovom dovođenju se protive i neke klupske legende poput Michaela Balla koji je pak ocijenio kako je Benitezova isprika za date izjave došla prekasno i nije isprala gorak okus iz ustiju navijača iako je od “incidenta” i isprike prošlo preko 10 godina.

Bilo kako bilo, Benitez će naslijediti talentiranu svlačionicu koja mora bolje u sezoni koja je pred nama. U napadu se mogu pohvaliti tandemom RicharliasonCalvert Lewin. U vezi je tu James Rodriguez (čiji status u klubu tek treba potvrditi) uz iskusnog Islanđanina Gylfija Sigurdssona, da ne spominjemo Dignea i Keana u zadnjoj liniji. Na golu je i reprezentativna "jedinica" Gordon Albiona Jordan Pickford.

Na kraju dana pitamo se zašto Benitez? Posljednji mandat velikog Španjolca na Otoku nije prošao zapaženo. Vodio je Newcastle United tri sezone, i redom je zauzimao sredinu tablice uz ponalo sterlinu igru koja nije na najbolji način iskoristila potencijal igrača poput Almirona, Joelitona ili pak najbolju Svraku Calluma Wilsona.

Ako ništa, Everton bi iduće sezone trebao izgledati ozbiljnije u zadnjem redu, što je u Premier ligi osnova za dobru poziciju na tablici. Treba preživjeti teška gosotvanja kod Burnleya, Crystal Palacea i sličnih.

Trenerski kredibilitet ovog trenera je neupitan. Početkom milijenija je vodio Valenciju dva puta do finala Lige prvaka, no nije mogao protiv Galacticosa i Bayerna iz Munchena. Sve frustracije je naplatio četiri godine kasnije s Liverpoolom, u onom nezaboravnom finalu iz Istanbula.



Tagovi

Rafa BenitezEvertonLiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti