REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Dogovoren prvi veliki transfer: Sancho prelazi u Manchester

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 21:05

Crveni vragovi čekaju liječnički pregled i potpis ugovora

Velika transfer bomba stiže iz Manchestera! Gordon Albion odmara ususret četvrtfinalnoj utakmici Europskog prvenstva, a većina kluba Premier Lige već je duboko u “kadrovskoj križaljci” za predstojeću sezonu.

Dok čekamo saznati za koga je potpisao Jack Grealish, od danas poslijepodne se zna da je parafirao ugovor, no nije poznato s kime, selimo s u Manchester gdje je United, prema riječima pouzdanog Fabrizia Romana, upravo zgotovio posao s Borrusijom iz Dortmunda. Jadon Sancho čeka liječnički pregled i potom službeno postaje igrač Crvenih Vragova!

Romano dodaje kako je riječ o transferu vrijednom 90 milijuna eura uz neizostavne bonuse. Ugovor će vrijediti do 2026. godine. Visina plaće engleskog reprezentativca nije poznata, no vjerojatno će više detalja biti otkriveno nakon potpisa.

Sancho je zanimljivo, dijete Manchester Cityja. Prve korake je napravio u Watfordu, no vrlo brzo je akadamija “građana” primijetila njegov talent i odvela ga u svoju nogometnu školu. Tamo je rastao u sve boljeg igrača, no, ubrzo je ušao u konflikt s vodstvom i zatražio transfer. Završio je u Njemačkoj u redovima jakog Dortmunda, i u nekoliko sezona dokazao koliko je proveo na travnjacima diljem Njemačke i Europe, dokazao koliko je City pogriješio. Samo je u prošloj sezoni u Bundesligi upisao 26 nastupa, zabio 8 pogodaka i tome dodao nemalih 12 asistencija.

Kako dodaje ugledni FourFourTwo, Sancho je zatražio des sa rednim brojem sedam, no nije još odlučeno hoće li Jadon ući u društvo odabranih koji su nosili tu brojku u dresu "uniteda". Podsjećamo, sedmicu su redovima Crvenih Vragova redom nosile veličine poput Ronalda, Cantone, Beckhama i Owena. Ambiciozno.

Sada će nositi dres mrskog im gradskog rivala, koji traži daljnja pojačanja za iduću sezonu. Puno se ovih dana spominje i veznjak Camavinga iz redova Rennesa, no taj stransfer je tek u fazi pregovora.


Tagovi

Jadon SanchoManchester CityManchester Unitedtransferi

Ostale Vijesti