Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Nakon AEK-a Bišćan ostaje bez zvijezda? Šutala žele u četiri lige Petice, Bjelica ne odustaje od Petkovića, Ivanušeca već čeka ugovor

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 01.08.23. | 10:00

U Maksimiru su, vjeruju, uspjeli zaustaviti potencijalne odlaske do kraja trećeg pretkola. Ali, nakon utakmica s AEK-om spremaju se na novi život

"Luka Ivanušec i sam je mislio da će biti već u subotu u avionu za Nizozemsku, ali Dinamo ne želi surađivati", pišu neki nizozemski mediji, pomalo bahato i svisoka, čude se zašto Dinamo ne želi još pustiti svog trenutno najboljeg igrača u Feyenoord!? Kao da zaboravljaju da je taj Ivanušec nedavno baš na De Kuipu u hrvatskom dresu nadigrao njihove zvijezde, da je Hrvatska nadigrala i pobijedila Nizozemsku, a ne tako davno i Dinamo je pobijedio na tom istom stadionu pobijedio taj Feyenoord. Stoga takav podcjenjivački stav prema Dinamu i Ivanušecu nema baš nikakvu podlogu! Zamislite, Dinamo je odbio pustiti Ivanušeca prije no što odigra utakmice s AEK-om!? Neka budu sretni što maksimirski klub uopće pregovara i dogovara transfer u gabaritima ispod 10 milijuna eura, jer Ivanušec Dinamu u ovom trenutku vrijedi beskonačno. No, činjenica jest da je blizu odlaska, da dogovor s Feyenoordom nije daleko.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nije lako zadržati igrača, kad izričito kaže da želi otići. Je li ga bolje pustiti ili na silu zadržati pa imati nezadovoljnog čovjeka u svlačionici?", dobili smo odgovor u Maksimiru na pitanje o potencijalnim transferima najvećih Dinamovih zvijezda u ovom prijelaznom roku. Nije se ticalo direktno Ivanušeca, ali je na tragu zaključka da Dinamo neće moći, ali niti silom pokušati zadržati svoje ključne igrače. No, uz jedan uvjet - nitko ne smije otići prije AEK-a! I, na tome u Maksimiru zasad inzistiraju, a i sami igrači, ako i žele otići, pomirili su se i složili s time. Najmanje do AEK-a, ako ne i do kraja kvalifikacija. I, tu Modri trenutno vode najveću borbu, kako klubove koji žele njihove eksponate natjerati da se još malo strpe. A svi oni sve više stišću obruč, ovaj primjer iz nizozemskih medija najbolja je potvrda.

Zar će doista sva četvorica otići nakon AEK-a? I Livaković i Šutalo i Petković i Ivanušec? Moguće je i to, iako se vjerojatno neće dogoditi. Ali, puno je nevjerojatnije da će baš svi ostati. Ivanušec jest, dakle, blizu Feyenoorda, tamo ga već, navodno, čeka petogodišnji ugovor, a nizozemski prvak spreman je, čini se, još malo podebljati ponudu i prijeći devet milijuna eura, dodati i neke bonuse. Sad kad je priča stigla u tu fazu, ne bi trebala ishlapiti, a i sam Ivanušec nema ništa protiv Feyenoorda i De Kuipa. Ostaje samo taj detalj oko tajminga, hoće li Nizozemci čekati AEK ili će se okrenuti drugoj opciji?

Najveći novac u maksimirsku blagajnu trebao bi donijeti Josip Šutalo. A za njega postoji interes iz čak četiri lige Petice. Odavno je poznat interes Leipziga, ali čeka se taj transfer Gvardiola, stalno se spominje Arsenal, koji, doduše, još nije poslao konkretnu ponudu. A zadnjih dana najaktivniji su Talijani i Francuzi. Tako su za Šutala već počeli licitirati Napoli i Fiorentina, Napolitanci su, navodno, spremni ponuditi i više od 20 milijuna eura, ali nisu još sigurni je li im Šutalo prvi izbor, dok je Fiorentini Šutalo prva opcija, no, klub iz Firence zasad ne misli preskočiti granicu od 15 milijuna eura. Međutim, poručuju iz Fiorentine da su svjesni da to nije dosta, ali da neće tako brzo odustati. Nove informacije stižu iz Francuske. Nakon što se prije nešto više od mjesec dana Šutalo spominjao u kontekstu Lyona, sad je 'u igru' ušao Olimpique Marseille. I to, navodno, vrlo ozbiljno, bivši klub Igora Tudora spreman je započeti ozbiljne razgovore s Modrima, znajući da će za Šutala morati dobro zavući ruku u novčanik. Tako da bi i transfer Šutala mogao idućih dana doći u vrlo ozbiljnu fazu.

Što se događa s Brunom Petkovićem? Prema informacijama Germanijaka, Nenad Bjelica i Trabzonspor još nisu odustali od njega. No, dosadašnje ponude Dinamo je odbijao i poručio, kao i kod drugih, da Petkovića ne misli prodavati prije AEK-a. Turci su dosad ponudili tri milijuna eura, što jest manje od onoga što Dinamo traži, međutim, možda ista takva ponuda nakon utakmica s grčkim prvakom bude Dinamu prihvatljivija. Pogotovo ako Petković sam zatraži odlazak! Bjelica zna kako funkcioniraju stvari u Dinamu i zna da bi se za dva tjedna okolnosti mogle promijeniti, zato će Trabzonspor sigurno još jednom pokušati dovesti Dinamova prvog napadača.

A Livaković? Iako je bio prvi na odlasku i transfer u Fenerbahce blizu realizacije, zapelo je, pogađate, na Dinamovom inzistiranju da ostane do kraja trećeg pretkola. Sad iz Turske dolaze vijesti da je Fener izgubio strpljenje, da se okreće drugim opcijama, no, to ništa ne mora značiti, jer, nije više 15.kolovoza tako daleko. Spominje se i moguća ponuda Celtica, škotski velikan mogao bi biti dobra odskočna daska prema Premiershipu. Tako da ni Livaković još nije 'osiguran', kao ni itko od četvorice najtraženijih Dinamovih igrača. Vrhunac prijelaznog roka tek stiže u Maksimir, nadajmo se samo da neće opustošiti Dinamo kao nedavna oluja koja je devastirala Zagreb.



Tagovi

Josip ŠutaloBruno PetkovićDominik LivakovićLuka IvanušecGNK DinamoLiga prvakaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti