foto: hajduk.hr
foto: hajduk.hr

Najavljeno - ostvareno: Marco Fossati se vratio u Hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 13:25

Najavljeno, ostvareno

Tijekom cijelog ljeta trajali su pregovori talijanskog veznjaka Marca Fossatija i Hajduka. Još prošlu polusezonu Talijan je bio jedan od najboljih igrača 'bilih' uz Marka Livaju i mladog Stipu Biuka te pomogao Hajduku da zauzme četvrto mjesto u HNL-u i osigura kvalifikacijske utakmice Konferencijske lige.

Hajduk je u Konferencijskoj ligi zapeo na prvoj stepenici i ispao od kazahstanskog Tobola, a sada sve karte bacaju na domaće trofeje.

Zato je dovođenje Fossatija bio jedan od prioriteta s kojim su potpisali trogodišnji ugovor kako je najavio još jučer predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. Talijan je s bivšim klubom Monzom raskinuo ugovor i dolazi u Hajduk kao slobodan igrač. Razlog zašto veznjak nije ranije potpisao leži u problemu s ozljedom koju je vukao još od svibnja.


Sad kad se zaliječio spreman je pomoći Hajduku u pohodu na jedan od trofeja.

"Drago mi je što sam opet s vama. Idemo jako!", rekao je Fossati u videu predstavljanja kojeg je Hajduk objavio na društvenim mrežama.

Fossati je karijeru započeo u mlađim kategorijama Intera i Milana te je bio redoviti član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Italije. U seniorskoj karijeri nastupao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari, Veronu i Monzu. Ukupno je za Bijele u drugom dijelu prošle sezone upisao 15 službenih nastupa, a sada će nositi broj 6 na dresu.

„Moj cilj i želja od prvog dana nakon završetka prošle sezone bio je upravo povratak ovdje. Tu se dobro osjećam i zaista sam sretan. Dobio sam brojne poruke navijača u proteklom razdoblju, u mojoj karijeri ovo je prvi put da dobivam toliku podršku i naklonost navijača te to mi je dalo još veći poticaj da se vratim. Želim na terenu dati sve od sebe da zajedno ponovimo sve dobro iz prošle sezone i siguran sam da ćemo biti jako dobri u prvenstvu. Momčad je vrlo dobra i mislim da smo sposobni za jako dobre stvari te da možemo ostvariti zacrtane ciljeve“, rekao je nakon potpisa ugovora za službenu stranicu kluba.


Tagovi

Marco FossatiPrva HNLHajdukMonza

Ostale Vijesti