Ettore Griffoni / ipa-agency.net/IPA
Ettore Griffoni / ipa-agency.net/IPA

Nada se da će mu se osmjehnuti božica Fortuna: Kristijan Bistrović odlazi iz Leccea u Nizozemsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.01.23. | 08:10

U novom klubu dočekat će ga jedan Hrvat koji je prošlog vikenda bio glavna priča svih nizozemskih sportkih medija.

Iako je ove jeseni skupio 12 nastupa za Lecce u svim natjecanjima, Kristijan Bistrović bio je nezadovoljan minutažom koju dobiva otkako je stigao u Italiju te je odlučio prekinuti posudbu na koju je stigao iz moskovskog CSKA na početku sezone. Bistrović se neće vratiti u rusku prijestolnicu, već će karijeru nastaviti u Fortuni Sittard kome ga je ruski klub ustupio do kraja sezone.

Izdanak Slavenove škole nogometa je u siječnju 2018. za 500 tisuća eura preselio iz Koprivnice u Moskvu. Iako je za CSKA skupio 96 nastupa, osam pogodaka i sedam asistencija u svim natjecanjima, posljednje dvije godine se podosta selio po posudbama te je od 2021. do danas nastupao i za Kasimpasu, Fatih Karagümrük te Lecce.

U novom klubu dočekat će ga hrvatski vratar Ivor Pandur koji je ove sezone jedan od najboljih čuvara mreže u Eredivisie. Riječanin je očito jedan od onih koji obožava velike utakmice, jer nakon što je krajem listopada prošle godine bio nevjerojatan u remiju njegove momčadi s Feyenoordom, prošlog je vikenda do ludila dovodio napadače PSV-a zbog čega je ponovno izabran u momčad kola. Pandur je, baš kao od danas i Bistrović, na posubi u Fortuni, ali za razliku od 24-godinjeg veznajaka, Fortuna kod Pandura ima mogućnost prvootkupa ugovora kojeg će, ako nastavi braniti kao dosad, vjerojatno i aktivirati.

Bistrović dolazi u veoma dobro posložen klub, a sigurno je zadovoljan što je na njegovom dolasku inistirao trener Julian Velazquez. Zanimljivo, vijest da karijeru nastavlja u Fortuni još uvijek nije objavio nizozemski klub, već je službeno priopćenje poslao Lecce koji je u istom naveo kako će Bistrović nakon Italiju karijeru nastaviti u Nizozemskoj.



Tagovi

LecceFortuna SittardKristijan BistrovićCSKACSKA Moskvaposudba

Ostale Vijesti