Screenshot
Screenshot

Na Dinamovom radaru Japanac, koji je hit sezone pod vodstvom bivšeg igrača Modrih!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 11:15

Hoćemo li, nakon Miure, vidjeti drugog japanskog igrača u Maksimiru?

Takuro Kaneko nova je meta Dinama! Japanac, igrač Sappora, 26-godišnjak, koji igra na desnoj strani u veznom redu ili na krilu. Prema našim informacijama, u Maksimiru su pokrenuli priču oko njegova mogućeg transfera, međutim, daleko je još od dolaska, nije ta priča još u fazi poput one s Bakrarom ili one s Tunižaninom Khaouijem, koji su bili na korak do Dinama, ali su transferi su propali u zadnji tren. Zato u Dinamu pušu i na hladno, nitko ne želi reći da je Kaneko blizu Maksimira, ali da ga se prati, da bi ga željeli dovesti, to nije tajna. Iako, nije lako dovesti igrače iz Japana, tome smo svjedočili u nedavnoj povijesti, jer, oni su po mentalitetu takvi, ako već idu u Europu, radije će izabrati osrednji klub u Njemačkoj ili Engleskoj, čak i za manji novac, nego klubove poput Dinama. Zato se nitko ne zaletava s procjenom koliko je realan dolazak Kaneka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Mihael Mikić, koji je tada bio u stožeru Damira Krznara više je puta javno rekao kako je u klubu predložio nekoliko japanskih igrača, no, oni iz raznih razloga nisu nikad došli u Dinamo. Ili nije htio klub, ili nisu htjeli igrači, a među njima je nekoliko reprezentativaca Japana, koji je na SP-u ispao od Hrvatske u osmini finala nakon raspucavanja s bijele točke. Inače, u Dinamu već godinama pričaju o japanskim igračima, još je Zoran Mamić u eri dok je bio sportski direktor, kasnije i trener, pričao kako se Dinamo treba okrenuti japanskom tržištu i dovesti otamo igrače, jer, Japanci su talentiraniji no što mnogi misle, a krasi ih visoka radna etika i profesionalizam. Dakako, nije naodmet niti promidžba kluba, jer, svakog japanskog igrača u Europi tamošnji mediji i javnost prate s posebnom pozornošću. Ali, nikad se nije dogodilo, legendarni Kazuyoshi Miura ostao je do danas jedini Japanac u dresu prve Dinamove momčadi.

Hoće li Kaneko biti prvi poslije njega? Kažemo, još to nije gotovo, još se Dinamo, Sapporo i Kaneko nisu dogovorili, ali pomoći bi u tom poslu mogao Mihajlo Petrović, trener Kanekova kluba Hokkaido Sapporo. Petrović u Japanu ima vrhunski status, praktički je trenerska legenda, učitelj s velikim autoritetom. A, nije nevažno, Mihajlo Petrović je i bivši igrač Dinama, o kojemu uvijek govori u superlativima i sigurno će i Kaneku reći poneku dobru riječ o Modrima. Inače, Kaneko je ofenzivni bočni igrač, ponekad desni vezni, ponekad krilo ili 'wing back' u sustavu, koji igra Sapporo. Petrović prakticira sustav 3-4-1-2, Kaneko je na desnoj strani i ove sezone igra odličnu sezonu. U 18 utakmica ove sezone koja još traje, zabio je osam pogodaka i četiri puta asistirao, što je sjajna statistika. Ali je, naravno, i pitanje kako bi se snašao u Bišćanovoj formaciji. Ukupno je za Sapporo odigrao 150 utakmica, zabio 26 golova i 14 asistencija.

U svakom slučaju, zanimljiv igrač, doduše, ne više mlad da bi mogao biti vrijednost za budućnost, ali Japanci intrigiraju nogometni svijet, uključio se u tu priču i Dinamo. Kako će se ona rasplesti, zasad je teško predvidjeti, kao, uostalom, išta u ovom prijelaznom roku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoTakuro KanekoDario ŠimićIgor Bišćan

Ostale Vijesti