Jürgen Engler/NordPhoto
Jürgen Engler/NordPhoto

Na Dinamovoj je listi želja, a njegova sudbina još je nepoznata; što će biti s Ivanom Šunjićem!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 08:00

Englezi su ga otpisali, tamošnji mediji spominju odlazak u Tursku, no, još nije nemoguće i da završi u Maksimiru

Što se događa i što će biti s Ivanom Šunjićem? Nekad perspektivni veznjak, 'šestica' kakva nam nedostaje, reprezentativnih performansi, zaglibio je u Birminghamu. U Championshipu iz kojega se teško izvući. Prije četiri godine Dinamo ga je prodao Birmingham Cityju za oko osam milijuna eura, iako su mu mnogi govori da ne treba žuriti, jer zaslužuje i bolji klub od Birminghama, Šunjić je prihvatio ponudu i otisnuo se u Championship. Da bi se četiri godine kasnije našao na prekretnici karijere.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, iako je u početku sve išlo dobro, Šunjić je igrao, njime su bili zadovoljni, nakon tri godine došao je u fazu kad je postao teret. Birmingham 'baulja' Championshipom bez većih izgleda za promociju, štoviše, bliži je bio borbi za ostanak nego plasmanu u Premiership, a on među najplaćenijim igračima, postao je teret. I već prošle sezone Englezi su gledali kako bi ga se riješili, ukazala se idealna prilika; berlinska Hertha. Otišao je Šunjić na posudbu, uz pravo otkupa, za oko dva milijuna eura. Opet se sve činilo idealnim, Šunjić je igrao u Berlinu, možda ne koliko je očekivao, ali mogućnost da njemački klub otkupi njegov ugovor bila je realna. Sve od pred kraj sezone, kad ga je zbog jednog incidenta na treningu trener Pal Dardai potjerao u svlačionicu, a potom i suspendirao do kraja sezone. Jasno, ništa od otkupa ugovora, k tome, Hertha je ispala iz Bundeslige, ostala je to tek neuspješna epizoda karijere. Ali, što sad?

Ivan Šunjić pojavio se tijekom svih tih događaja i na listi potencijalnih Dinamovih pojačanja. Ne samo Dinamovih, šuškalo se da su ga se sjetili i iz Hajduka i okrenuli njegov broj, no, odmah u startu Šunjić je, navodno, odbio mogućnost dolaska u Split. Dok su s Dinamom, iz kojega je otišao u Englesku, stvari ipak stajale drukčije, povratak u Maksimir ostao je otvorena opcija. Dinamo se nadao da će dogovor s Birmnghamom, koji želi prodati Šunjića ovog ljeta, jer ulazi u zadnju godinu ugovora, biti jednostavan, ako je za Herhu otkupna klauzula bila dva milijuna, sad bi, nakon svega, ona mogla biti i niža. Međutim, nakon toga je priča, barem javno, malo zamrla, Šunjić je nestao iz svakodnevnih maksimirskih priča, iako od njega u Dinamu, kako čujemo, nisu odustali. Samo su sve manje uvjereni da bi ga mogli dovesti. Uostalom, i njegova je plaća u Engleskoj visoka i trenutni izlazi iz novih maksimirskih gabarita.

Engleski mediji, pak, koji nešto češće pišu o Birminghamu, spomenuli su zadnjih dana Šunjića kao jednog od igrača kluba, koji se nalazi na prekretnici karijere. I ističu da je najizvjesniji njegov odlazak u Tursku. Naravno, nisu Turci propustili i Ivana Šunjića spomenuti među onim igračima, koje u Trabzonspor želi dovesti Nenad Bjelica, koliko tu ima istine, tko će znati. Ali, Turska, možda nije riječ o Trabzonu, sve se češće spominje kao moguća Šunjićeva destinacija, iako je bilo naznaka da i on ima ponudu iz Saudijske Arabije, naravno, ne toliko bogatu kao neki drugi nogometaši. Ipak, nije još uvijek nemoguće, uvjeravaju nas ljudi iz nogometnih krugova, da završi u Maksimiru. I Igoru Bišćanu sjajno bi došla još jedna 'šestica', igrač koji može zamijeniti MIšića pa i igrati s njim u paru, ako je potrebno, dobro bi došao Šunjić, potencijalno, i Zlatku Daliću kao rješenje na sredini terena. Naravno, ako bi oživio karijeru i vratio se na razinu na kojoj je bio prije odlaska iz Maksimira. Stoga bi i za njega dolazak u Dinamo bio sigurno korak naprijed, nikako nazad, međutim, pitanje je hoće li se to na kraju realizirati. Zasad je Šunjić u 'slijepoj ulici', zarobljen između velikih primanja u Engleskoj, nedoraslih ambicija kluba u kojemu je pod ugovorom i koji ga ne želi tek tako 'pokloniti' i želje da vrati karijeru na razinu otprije nekoliko godina. Može li tu, na kraju, Dinamo ipak biti pravi izbor, mogu li Modri pronaći način da ga dovedu?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan ŠunjićGNK DinamoBirmingham CityTrabzonsporNenad Bjelica

Ostale Vijesti