Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Bakrar u ponedjeljak na liječničkom u Maksimiru, trojica juniora prema Puli

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 16:40

Hujbera je htio Osijek, a Petrusenka želi Hajduk

Monsef Bakrar (22) prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Germanijak iz svojih pulskih izvora u ponedjeljak slijeće u Zagreb i odmah odlazi u Maksimir na liječnički pregled. Dakako, ne doslovce u Maksimiru nego u nekoj od poliklinika s kojima Dinamo ima suradnju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, uz novac, 400.000 eura odmah te 1,1 ako ga Plavi žele otkupiti sljedećeg ljeta, Istra 1961 će za Alžiskog napadača na cijelu sezonu na posudbu dobiti tri nogometaša iz modre svlačionice, oko kojih su se vjertojatno zadnjih dana lombakrar dinila koplja. Prema našim informacijama u Zeleno-žuti dres će dosdadašnji junior Modrih Marko Brkljača, Gabriel Rukavina i Fran Topić. Prvi je proljeće proveo na posudbi u Dubravi Tim Kabelu, a potonja dvojica bili sa seniorima pod Igorom Bišćanom; Topić je čak skupio devet nastupa u HNL-u, no kako se osim Bakrara u modroj svlačionici očekuje i Matija Frigan iz Rijeke, posudba mu je idealna za skupljanje minutaže.

Što se trenutnog kadra Istre 1961 tiče, postoji želja za kupnjom Luke Hujbera, kojeg je htio Osijek, no kako su se Bijelo-plavi pojačali Brazilcem iz Šerifa desni bek iz Nove Gradiške, inače dinamovac, mogao bi (p)ostati meta Hajduka, a Ivanu Leki jako se sviđa i zeleno-žuta ‘šestica’, Oleksandr Petrusenko (25), uz Ukrajinca kao osigurača više bi mogao dati, procjenjuje se, Filip Krovinović.

Mislav Karoglan početkom sljedećeg tjedna svoju momčad vodi na pripreme u Čatež, u Sloveniji će odigrati četiri utakmice (Koper, Napredak Kruševac, Rogaška, pa opet Koper u svojevrsnoj ‘generalki’). Cilj sportskog direktora Saše Bjelanovića je da se ne ponovi prošla sezona kad se momčad slagala gotovo doslovce do kraja prijelaznog roka, pa je na startu sezone izgledala kao prvi kandidat za ispadanje, a na koncu je završila peta, najboljeplasirana otkako je HNL-a. U međuvremenu se klub sporazumno razišao s trenerom Gonzalom Garcijom, došao je Karoglan, bit će teško ponoviti prošlosezonski plasman, ali u Puli se ne boje izazova.

Trojica dinamovaca, dvojica Nigerijaca, možda jedan Crnogorac, sljedeći tjedan zasigurno će se znati više o obnovljenom igračkom kadru Puljana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Istra 1961GNK DinamoMounsef BakrarFran TopićMarko BrkljačaGabriel RukavinaOleksandr PetrusenkoLuka HujberMislav KaroglanpripremeLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti