REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

„Mudrik i Felix? Magija!“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 09:34

Stoper Chelseaja nije štedio riječi hvale za ponajbolja dva igrača svoje momčadi.

Nogometaše Chelseaja ove subote očekuje prvenstveni ogled protiv Southamptona, trenutno posljednje momčadi Premier lige za koju 'igra' i hrvatski reprezentativac Mislav Oršić. Na papiru, Plavci su veliki favoriti, ali oni bi na papiru bili favoriti i protiv puno većih klubova od Southamptona. Uz, naravno, svo dužno poštovanje prema Svecima…

Otkako je postao novi vlasnik Chelseaja, Amerikanac Todd Boehly je samo na odštete za pojačanja potrošio 611 milijuna eura. Momčad sa Stamford Bridgea je u potpunosti se promijenila, ali novom treneru Grahamu Potteru nije jednostavno sve kockice posložiti na svoje mjesto. Njegova se momčad nalazi na 10. mjestu, a jasno je kako su sva ova silna ulaganja novih vlasnika pokazatelj njihovih želja da Chelsea u skorijoj budućnosti postane sila u engleskom i svjetskom nogometu.

Jedan od brojnih pojačanja, koji je u klub stigao prije početka sezone, je stasiti Senegalac Kalidou Koulibaly (31), za kojeg je isplaćeno 38 milijuna eura. On je dosad u dresu Plavaca skupio 21 nastup (igrao je i u obje utakmice protiv Dinama u Ligi prvaka) te je jedan je od rijetkih koji zaslužuje pozitivnu ocjenu u dosadašnjem dijelu sezone.

Koulibaly se prvo u razgovoru za Goal osvrnuo na nova pojačanja Plavaca u napadu, Joaa Felixa, Mihajla Mudrika, Davida Datra Fofanu i Nonija Maduekea.

„Dobri su“, kratko je naglasio Koulibaly pa dodao:

„No, Mihajlo – kojeg sam pratio i prije nego što je stigao u Chelsea jer smo bili u kontaktu putem Instagrama – me posebno impresionirao. Jako je dobar na treninzima, brz je, sjajno kontrolira loptu… Isto vrijedi i za Felixa, ali o njemu svi sve znaju. Kad njih dvojica imaju loptu to je poput magije.“

Iskusni branič je dao naslutiti kako Chelsea neće još dugo biti u sredini prvenstvene tablice.

„Imamo jako puno kvalitete. Felix, Mudrik i Noni su sada s nama, a kad uzmete u obzir da su tu otprije još Sterling i Pulisic… Sada nam je teško, ali to je dobro jer tu se grade karakteri i sada svi moraju igrati na svojem maksimumu.“

U obrambenoj liniji Chelsea ima također sjajne igrače, a posljednje stopersko pojačanje je Benoit Badiashile koji je u siječnju stigao iz Monaca za isti novac koji je izdvojen za Koulibalyja.

„Benoit Badiashile je dobar igrač. Igra za francusku reprezentaciju, znali smo da će nam pomoći čim je stigao u klub. Od Thiaga se može puno naučiti, mislim da imamo puno iskustva i da je dobro odlučio kad je stigao kod nas. Ima se na koga ugledati.“ (I.A.S.)




Tagovi

Joao FelixMihajlo MudrikKalidou KoulibalyChelsea

Ostale Vijesti