Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Moubandje se vraća u Dinamo, ali samo 'na papiru'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 10:24

Turski klub ipak neće otkupiti ugovor Švicarca.

Gužva – prva riječ koja pada na pamet kad se priča o trenutnom kadru GNK Dinama. Mnogi vole naglasiti kako su to slatke brige za trenera, ali sigurni smo kako Damiru Krznaru nije baš najjednostavnije ovih dana.

Nakon što je pobjedom protiv Šibenika zaključena jedan od, a možda čak i najbolja sezona u povijesti, pred cijelim Dinamom je mali odmor. No, to ne znači da će svi mirovati, telefoni rade sto na sat, a baš je sad vrijeme kad mnogi igrači žele riješiti svoje klupsko pitanje za sljedeću sezonu.

A igrača, barem u Maksimirskoj 128, ne nedostaje.

Da danas počinju pripreme, Sportske novosti navode kako bi se u Maksimiru našlo 50 igrača. Zamislite, to su četiri kompletne momčadi, s tim da bi svaka imala jednu do dvije zamjene.

Jedan od igrača koji bi se u tom slučaju ponovno našao u plavom dresu je i Francois Moubandje, 30-godišnji Švicarac koji me ovu sezonu proveo na posudbi u turskom Alanyasporu.

Iako u Dinamu nije igrao dobro, lijevi bek rodom iz Douale (Kamerun) odradio je zadovoljavajuću sezonu u Turskoj. Krenuo je sjajno, kasnije je malo pao u formi, ali dojam je i dalje jako dobar. Iako su ga Modri doveli prije dvije godine bez da je za njega plaćena odšteta, u Maksimirskoj 128 nadaju se da bi na njemu mogli nešto zaraditi. Ili barem vratiti uloženo, jer Moubandje sigurno nije došao igrati 'za džabe'.

No, izgleda kako Alanyaspor neće aktivirati opcija otkupa ugovora 30-godišnjeg Švicarca te bi se on mogao, odnosno trebao vratiti u Maksimir. To će se dogoditi, ali samo na papiru, jer na Moubandjea se više ne računa i igrač to zna.

Na poziciji lijevog beka Dinamo u ovom trenutku ima Daniela Štefulja, Marijana Čabraju i Marina Leovca pa je tako svima jasno kako je Moubandje 'višak'.


Tagovi

Jacques Francois MoubandjeDinamo Zagrebnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokAlanyaspor

Ostale Vijesti