Reuters
Reuters

Mohamed Salah ispisao povijest Liverpoola, sada je u 'lovu' na Fowlera i Gerrarda

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 07:53

Egipćanin je postao najbolji strijelac Liverpoola u povijesti Premier lige, a sada lovi najviše pozicije na vječnoj ljestvici strijelaca Redsa...

Kao i cijeli Liverpool, Mohamed Salah igrao je promjenjivo kroz cijelu sezonu, posebno u Premier ligi. Međutim sve te performanse pale su uvodu nakon spektakularne jučerašnje predstave Redsa, i njihovog nositelja igre u 7:0 demoliranju Manchester Uniteda, čime je ostvarena najveća pobjeda Liverpoola u najvećem engleskom derbiju. Posebno impresivan u tom dvoboju bio je Mo Salah koji je zabio dva i još namjesto dva, čime je bio direktni 'krivac' za više opd 50 posto Liverpoolovih golova.

Salah je jučer, tako, stigao do 'double-double' učinka u tekućoj sezoni (22 pogotka i 11 asistencija u 37 dvoboja), no, još bitnije, stigao je do 129. pogotka u Premier ligi u 205. nastupu čime je postao najbolji strijelac Liverpoola u Premier ligi.

"Ludo. Zabiti 129 golova je apsolutno ludo. Kakav broj! A kada još znamo u koliko je golova ukupno bio involviran. To je zbilja specijalno. On je specijalan igrač, jako specijalan. Iznimno cijenimo njegov doprinos, no mislim da će tek u budućnosti biti svjesni koliko je on bio ključan u momčadi Liverpoola, koliko je bio specijalan", rekao je nakon utakmice Jurgen Klopp.

Salah je nedavno preskočio Kennyja Dalglisha na vječnoj ljestvici Liverpoolovih strijelaca, Egipćanin je sada osmi na 178 golova u 291. nastupu i trenutno je u lovu na Robbieja Fowlera sa 183 gola u 369 utakmica i Stevena Gerrarda sa 186 pogodaka u 710 nastupa. Billy Liddell (228), Gordon Hodgson (241), Roger Hunt (285) i posebno Ian Rush (346) djeluju daleko za 30-godišnjeg Egipćanina, no ako Salah odigra još dvije-tri ovakve sezone na Anfieldu, mogao bi se probiti na treće ili čak drugo mjesto na vječnoj Liverpoolovoj ljestvici strijelaca.

No, ono u čemu Egipćanin premašuje gotovo sve Liverpoolove velikane je prosječni broj pogodaka po utakmici. Salah postiže pogodak prosječno svakih 1.63 utakmice, a od spomenutih strijelaca bolji je samo Gordon Hodgson koji je u periodu od 1925. do 1936. zabijao svakih 1.56 utakmica.

Najbolji strijelac Redsa Ian Rush je recimo na prosjeku od gola svakih 1.91 utakmicu, Hunt je zabijao svakih 1.73 utakmica, a recimo, Steven Gerrard 3.28. (nr)



Tagovi

LiverpoolManchester UnitedMohamed SalahJurgen Klopp

Ostale Vijesti