REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Liverpool besramno razbio United! Sa sedam komada u mreži im nanijeli najteži poraz u Premiershipu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 19:14

Kakva utakmica na Anfieldu!

Deklasirao, potopio, uništio, razorio... Odaberite si glagol. Koji god uzmete nećete pogriješiti jer je baš to napravio Liverpool Manchester Unitedu u Premier ligi s visokih, nevjerojatnih 7:0 na anfieldskom semaforu upisavši svoju najveću pobjedu protiv njih u povijesti. United je sa 7:0 izgubio do sada samo od Wolvesa u 1931., Asotn Ville u 1930. i Blackburn Roversa u 1926. To su ujedno i najteži porazi Crvenih vragova ikada.


Cijeli je susret prošao u znaku Mohameda Salaha koji je postigao 129. gol u dresu Redsa i tako postao njihov najbolji strijelac u povijesti Premiershipa. Osim toga, on je direktno uključen u 30 Liverpolovih golova ove sezone (20 golova, 10 asistencija) i time je jedini nogometaš u Premiershipu koji je postigao 'double-double' u ovoj sezoni.

Liverpool je od prve minute bio bolji, iako je u prvom dijelu i United imao prilike. Bruno Fernandes sjajno probao glavom u 25. minuti, Rashford je pucao koji tren kasnije iz prve... A onda je Anfield skočio na noge u 43. minuti kada je Gakpo zatresao mrežu Uniteda. Robertson je bio asistent i Liverpool je na odmor otišao s 1:0. Zadovoljan, ali nije to bilo šokantno. Šok je bio ono što smo vidjeli kasnije.

Fenomenalno otvaranje drugog dijela stvorio je Darwin Nunez kada je utrčao na centaršut Fabinha i glavom zabio za 2:0. Samo tri minute kasnije ukazao se faraon. Mohamed Salah dodao je strijelcu prvog gola - Gakpou - koji je i ovoga puta bio precizan, a David de Gea potpuno nemoćan. Već je 3:0 bio i više nego li zadovoljavajuć rezultat za Kloppa, ali taj asist Salaha bio je samo uvertira u ono što je Egipćanin još priredio do kraja susreta. U 66. minuti susreta imao je sjajan prodor i tukao pod prečku postavivši na semafor 4:0, a ni tu mu nije bio kraj. Sljedeći je mrežu zatresao Darwin Nunez kada je pokazao svoju klasu zabivši glavom za 'petardu' u golu Crvenih vragova, a posljednji čin susreta opet je bio u znaku Slaha. Prvo je u 83. svladao golmana za 6:0, a potom u 88. potpuno potopio protivnike asistiravši Robertu Firminu za ogromnih 7:0.

Tako je Liverpoolov napadački tercet postao prvi nakon 1999. da svaki igrač u istom susretu zabije po dva ili više golova.

Machester United je i dalje na trećem mjestu ljestvice s 49 bodova, dok je Liverpool sada peti s 42 boda.



Tagovi

LiverpoolManchester UnitedPremiership

Ostale Vijesti