REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Mogući protivnik Dinama u playoffu Lige prvaka jedva sačuvao bod protiv 12. momčadi lige

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 08:11

Antwerp je trenutno na trećoj poziciji prvenstva sa sedam bodova, dok su USG i Gent ispred s po devet

Prvak Belgije Antwerp, koji u polufinalu playoffa Lige prvaka čeka boljeg iz dvomeča Dinamo - AEK, dobro se namučio u utakmici protiv Oud-Heverlee Leuvena u kojoj je uspio doći tek do boda rezultatom 1-1.,

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon posebno lošeg starta sezone Oud-Heverlee Leuven je imao što nadoknaditi na svom terenu. No, moralo se ići punom parom s obzirom da je gostovao prvak Royal Antwerp. Težak posao za momke Marca Brysa, koji su u početku odigrali dobru utakmicu.

Domaći su snažno pritisnuli Antwerpen i pokušali spriječiti goste da igraju nogomet. To je dobro funkcioniralo pola sata, Antwerpen jedva da je imao ikakvih prilika, ali bljesak Vincenta Janssena konačno je uspio razbiti čaroliju u 34. minuti. Nizozemac je na semaforu upisao rezultat poluvremena 0-1.

U nastavku je prvotno dosuđen penal za OHL u 50. minuti na Avili, ali je ubrzo i poništena odluka nakon pregleda VAR-a. Ta odluka kao da je probudila domaćine. Haalandov rođak Braut Brunes je bio vrlo blizu pogotka petnaestak minuta prije kraja, ali njegov pokušaj je ostao ipak samo na tome - pokušaju. No, do kraja nije ostalo 0-1. Antwerpen je dopuštao igračima iz Leuvena da dolaze sve bliže golu pa je na kraju kažnjen (podsjeća i na posljednje utakmice hrvatskog prvaka, zar ne?).

Deset minuta prije kraja, branič Sagrado uspio je glavom korner preusmjeriti pored Buteza u gol i pomoći OHL-u da dođe do boda u najtežoj utakmici. Želja za preokretom donijela je domaćinima i crveni karton, odnosno drugi žuti Hamzi Mendylu u 87. minuti, ali srećom po njih, nije ih to kaznilo. Antwerp je trenutno na trećoj poziciji prvenstva sa sedam bodova, dok su USG i Gent ispred s po devet. (eg)



Tagovi

Royal AntwerpplayoffLiga prvakaGNK Dinamo

Ostale Vijesti