Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Modri od Soluna ulaze u pakleni ritam: Čak osam gostovanja u idućih devet utakmica! Ali, vraćaju se svi ozlijeđeni

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 08:02

Dinamo se nalazi pred najzahtjevnijim razdobljem sezone, u kojem će vrlo rijetko igrati u Maksimiru

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Nakon emotivne nedjelje, što na terenu, što izvan njega, Dinamovi igrači u sjeni prvih koraka Velimira Zajeca i nove kadrovske križaljke u Maksimiru, pripremaju se za uzvrat s PAOK-om u Solunu (četvrtak, 18.45 sati, Arenasport 1). Tih 2-0 iz prve utakmice, lijepa je prednost, ali trebat će dobro 'iskrvariti' na Toumbi da bi je Modri i zadržali te prošli u četvrtfinale Konferencijske lige. No, utakmica u Solunu nije samo bitka za prolaz, ona je i početak jednog paklenog ritma za Dinamo i nevjerojatnog rasporeda u kojemu će momčad Sergeja Jakirovića odigrati čak osam gostujućih utakmica od idućih devet! Ili, u prijevodu, prema sadašnjem rasporedu, od Soluna do Rijeke (4. ili 5. svibnja) Dinamo će samo jednom igrati u Maksimiru! Dobro, već je sad sigurno da će biti promjena u tom planu, no, na papiru to zasad stoji tako.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, nakon Soluna Dinamo gostuje u Kranjčevićevoj kod Rudeša u nedjelju. Potom je reprezentativna stanka, a poslije nje dva Derbija na Poljudu u četiri dana, prvo HNL potom Kup. Nakon dvojnog programa s Hajdukom, Dinamo se vraća u Maksimir, stiže mu Istra 1961. No, nakon te utakmice, Modri gostuju u čak četiri HNL susreta zaredom. Prvo u Velikoj Gorici, potom kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (zbog zamjene domaćinstva) pa u Varaždinu i, konačno, na Rujevici u prvim danima svibnja. Nevjerojatno se poklopilo i teško se sjetiti takvog niza, toliko gostovanja u tako kratkom vremenu. Pred Dinamom će, definitivno, biti teško razdoblje, iako su dva gostovanja u Kranjčevićevoj, u istom gradu, svejedno je Maksimir veća Dinamova prednost. Koliko izazova pred Jakirovićem i igračima!

No, treba reći i da će se taj raspored malo modificirati. Naravno, prođe li Dinamo Grke u četvrtak, igrat će još dvije utakmice četvrtfinala Konferencijske lige, jednu od njih u Maksimiru, a tu je onaj zaostali dvoboj s Varaždinom, koji se mora odigrati u tom razdoblju, u slučaju prolaska 24. travnja, inače 10. travnja. Ali, svejedno, bit će to era gostovanja za Modre, u najboljem slučaju za njih, kući će igrati tri od sljedećih 12 utakmica. Ako kroz tu vatru Dinamo prođe neokrznut, ili sa što manje ožiljaka, tada će biti i bodovno i igrački spreman za naslov prvaka. Doći do Rujevice s velikim pobjedničkim nizom u nogama, Modri bi u tom slučaju stvarno bili veliki junaci.

Ono što je u svemu tome za Jakirovića dobro jest činjenica da bi nakon reprezentativne stanke svi igrači trebali biti spremni. Osim, naravno, Moharramija i Kačavende. Očekuje se tako da će Luka Stojković i Marko Rog ubrzo konkurirati i za momčad, možda ne odmah za Derbije s Hajdukom, ali brzo nakon njih, vratit će se Dino Perić, Mahir Emreli, Marko Bulat mogao bi već i protiv Rudeša dobiti minute, kao i Japanac Ogiwara. Proširit će se Jakirovićev kadar, što je sjajna vijest obzirom na sve te prepreke, koje momčad očekuju u idućih mjesec i pol dana. A svaka je utakmica bitna, u svakoj se očekuje pobjeda. Dinamo će rijetko biti domaćin, domaća publika neće imati puno prilike vidjeti svoje ljubimce, ali, to ne znači da Modri neće pobjednički izići iz te serije. Kreće, dakle, najzahtjevniji period sezone, ali u njega će, ako sve bude po planu, Dinamo ući kompletan.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićKonferencijska ligaPAOKHNL

Ostale Vijesti