Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Jakirović je dobio Baturinu, najveće pojačanje za ludi kraj sezone!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 09:02

Dinamova 'desetka' dvaput je zabila, izborila kazneni udarac i već nekoliko utakmica u kontinuitetu igra odlično. Nije mogao izabrati bolji trenutak za povratak u formu

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Dinamo je na kraju preskočio i Slaven Belupo (5-2), teže no što će rezultat sugerirati. Ali opet, dovoljno rutinski da ta utakmica ne ostavi posljedice na momčad uoči gostovanja u Solunu. Većinu igrača, koju je želio, Sergej Jakirović je uspio odmoriti, Petković je ionako bio na odmoru zbog kartona, nije igrao niti Ristovski, Sučić je odigrao poluvrijeme, Baturina još manje, tek 28 minuta. Da je sve išlo potpuno po planu, ne bi ni oni igrali, ali Koprivničani su izjednačili na 2-2, prijetili da bi mogli i dodatno iznenaditi, na kraju je ipak za Dinamo završilo sretno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A junak Dinamove pobjede bio je Martin Baturina. Ušao je s klupe, bilo je 2-2, a sudjelovao je kod sva tri odlučujuća pogotka. Prvo je izborio kazneni udarac, onda zabio udarcem s 20-ak metara, na kraju protvrdio pobjedu golom s bijele točke. Dva pogotka i asistencija u 28 minuta, to je izniman učinak, ako znamo da je u čitavoj sezoni zabio četiri puta i pet puta asistirao. Martin Baturina, definitivno, vratio se u pravu formu, napokon je na razini, koja se od njega očekuje, nakon puno problema tijekom sezone. Bio je virozan, malo ozlijeđen, igrao puno utakmca gotovo bez pauze pa je 'pregorio'. Nije dobro ušao u proljetni dio sezone, uklopio se u blijedo izdanje momčadi protiv Lokomotive u onom šokantnom porazu (0-3) u Maksimiru, Jakirović ga je u Puli posjeo na klupu. Da, došlo je do toga da je Dinamov trener, u utakmici u kojoj je morao pobijediti da bi i sebi spasio glavu te vratio momčad na pobjednički put, svoju 'desetku' stavio na hlađenje. Jednostavno, nije to bio pravi Martin, mučio se, nije mu išlo, djelovao je ispuhano. I, kao da ga je ta klupa trgnula. Možda nije, možda bi ionako baš u tom razdoblju počeo dizati formu, ali nakon te Pule, u kojoj je ipak odigrao 25 minuta, počeo je njegov uzlet. Zabio je Gorici u prvenstvu, asistirao protiv Lokomotive, odigrao odlično protiv Betisa u Zagrebu i samo nastavio rasti. Utakmicu po utakmicu, sve bolji, sve konkretniji. U dvoboju s PAOK-om opet jedan od najboljih, bila je to vrhunska partitura, dokaz da je opet spreman na velike stvari. A onda u nedjelju, ušao s klupe i riješio utakmicu. Puknuo je svoj prvi kazneni udarac u seniorskoj karijeri u Dinamovom dresu i bio precizan.

Nema sumnje, Baturinino buđenje stiglo je u pravi tren za Sergeja Jakirovića i Modre. Dinamo ulazi u najvažnije razdoblje sezone, igra na tri fronta i kad ima igrača njegova kalibra u pravom ritmu, u formi, onda je sve lakše. Dosad smo ga znali kritizirati zbog učinka, brojke mu nisu bile na razini 'desetke', ali još nije kasno da popravi statistiku do kraja sezone. Naprotiv, tek sad dolaze najvažnije utakmice, koje bi baš on mogao riješiti svojim potezom. Zašto ne već u Solunu? S njim i Petkovićem kao u prvoj utakmici, Dinamu bi protiv PAOK-a bilo puno lakše. I, još nešto. Dinamo je dva gola Slavenu Belupu zabio udarcima izvan šesnaesterca, a to je oružje, koje Dinamovi igrači imaju u nogama, ali su ga dosad prerijetko koristili. Jedan je zabio Halilović, jedan Baturina. Ima on taj udarac, precizan i neuhvatljiv, ne sumnjamo da će ga do kraja sezone 'otkriti' još nekoliko puta. Baturina je veliko Dinamovo pojačanje!



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti