Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mladi Hrvati bez golova u sudaru s Izraelom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 19:51

U prijateljskom dvoboju dva putnika na EURO vratari su sačuvali svoje mreže netaknutima

Hrvatska i Izrael odigrali su utakmicu bez golova u prijateljskom srazu U-21 reprezentacija koji se u četvrtak igrao na stadionu Varteksa u Varaždinu.

Bila je to utakmica reprezentacija koje će obje sudjelovati na Euru ovoga ljeta. Izrael je smješten u jaku skupinu s Njemačkom, Češkom i Engleskom a upravo protiv Engleza će mladi Hrvati odmjeriti snage u drugoj prijateljskoj utakmici u utorak u Londonu na stadionu Craven Cottage.

Konkretniji gosti u uvodnim minutama. Već u 3. minuti Bar nije namjestio nišanske sprave pa je iz gotovo idealne pozicije, svega par metara od gola Pandura - poslao loptu van terena. U 18. minuti nova prijetnja stigla je preko Hagaga koji je pogodio stativu.


Što se tiče igre Hrvatske, nije bilo nikakve situacije vrijedne spomena sve do 22. minute kada se Frigan našao na desnoj strani i uposlio je Belju koji nije baš najbolje primio loptu i prilika je otišla u nepovrat. Malo kasnije je napadač Augsburga bio pribraniji pa je centaršut Jurčeca glavom poslao tik iznad grede, izmamivši pri tome prvi pljesak varaždinske publike.

U tim trenucima izabranici Igora Bišćana oslobodili su se početne suzdržanosti pa kreirali priliku nakon duge lopte Pršira za Marina koji je pronašao Frigana, ali njegov udarac je završio u bloku. Napad kasnije svjedočili smo nesebičnosti mladih Vatrenih. Počelo je od Frigana, nastavilo se preko Belje koji poslužuje Vidovića. Vratar Izraela je bio savladan, ali Lemkin spašava goste.

Jurčec je iz daljine testirao spremnost Nirona na vratima Izraela u 33. minuti a s druge strane Pandur je spriječio čistu priliku za goste.

Prvo uzbuđenje u nastavku djelo je Pršira i Smolčića. Prvi je nabacio u 54. minuti pred peterac Izraela, a Smolčićev pokušaj glavom završava pored gola. Potom se Beljo sjurio po desnoj strani, ali ubačena lopta plesala je po gol liniji pa otišla na suprotnu stranu.

Igor Bišćan nakon sat vremena igre zamijenio je četvoricu igrača. Priliku je dobio dvojac iz Lokomotive (Stojković, Kačavenda), potom Roko Šimić i Ante Palaversa. Zanimljivo, na vratima Hrvatske nije bilo Dominika Kotarskog, već je tamo stajao Ivor Pandur koji je u 60. minuti izašao kao pobjednik iz situacije u kojoj se našao s Turgemanom. Kancepolsky je pucao pored gola Hrvatske a Bišćan je u 74. odradio drugu rundu zamjena. Najveći pljesak dobio je, dakako, Luka Jelenić, jedini igrač Varaždina u mladoj reprezentaciji. Niko Janković imao je odličnu priliku da slomi otpor gostiju, ali lopta od bloka završava u korneru. Nikola Čavlina je spriječio gol Izraela nakon pokušaja Bilevija u samoj završnici utakmice, s druge strane kolega na vratima Izraela skida bombu Jankovića.

Hrvatska - Izrael 0:0

Stadion Varteks, Varaždin. Gledatelja: 2500.

Sudac: Toni Dadić; pomoćnici: Bruno Premužaj, Mile Varivoda. Četvrti sudac: Ivan Slunjski (svi Hrvatska)

Žuti kartoni: Blorian (Izrael)

Hrvatska (4-2-3-1): Pandur (od 74. Čavlina) - Jurčec, Soldo (od 74. Jelenić), Smolčić, Čolina (od 74. Jureškin) - Hodža (od 58. Stojković), Pršir (od 58. Palaversa) - Vidović (od 74. Janković), Frigan (od 58. Šimić), Marin (od 58. Kačavenda) - Beljo (od 74. Ljubičić).

Izrael (3-5-2) : Niron (od 63. Zarfati) - Lemkin (od 46. Sade), Cohen, Revivo - Jaber, Shahar (od 71. Keouf), Hofmeister (od 63. Kancepolsky), Bar (od 71. Buganim), Hagag (od 46. Blorian) - Davida (od 63. Layous), Turgeman (od 72. Bilevi)


Tagovi

Europsko prvenstvo U-21Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti