Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mister 100%: Bivši trener Hajduka u Kuvajtu uzeo trostruku krunu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 20:23

Na Bliskom istoku mu pomaže i najbolji strijelac prve sezone HNL-a Adrian Kozniku.

Ante Miše je najpoznatiji po svom prvom mandatu na klupi Hajduka. Nekadašnji igrač Bijelih je, po dolasku na klupu Hajduka u jesen 2008. godine, krenuo furiozno i zaredao devet pobjeda zaredom u prvenstvu, samo da bi nakon remija u Vinkovcima i pobjede protiv Zagreba ipak pokleknuo u Gradskom Vrtu protiv Osijeka. Mnogi su tada sanjali da je on taj koji će vratiti prvenstvo u Split, ali to se nije dogodilo.

Uslijedila je avantura u Puli na čelu Istre 1961 koju je vodio ravno dvije utakmice, pa opet Hajduk u svega pet susreta prije nego li se preselio u niželigaški nogomet vodivši Dugopolje, a potom i Vitez. Posljednjih godina rijeko slušamo o Miši iz aspekta sadašnjosti, najčešće ga se spominje upravo u službi tog sjajnog niza s Poljuda. No, uskoro će ovaj trener u svoj CV upisati novi veliki i respektabilni uspjeh.

Naime Miše je već dulje od godinu dana u Kuvajtu gdje više nego usšješno vodi Al-Arabi. Nakon prvenstva i superkupa danas poslijepodne je osvojio i tamošnji Crown Prince cup. U finalu je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedio Al-Kuwait rezultatom 5:4, nakon 1:1 u regularnih devedesrt minuta utakmice.

Iako je to Kuvajt, trostruka kruna je – potpuna dominacija. Miše je s ovim manevrom potvrdio kvalitetu koju je najavio prošle sezone osvojivši prvenstvo, a sve se čini da će i ove sezone biti konkurentan za to odličje. Prvenstvo se tek zagrijalo na radnu temperaturu, Al-Arabi je treći s dva boda manje od prvoplasirane Kazme SC-a.



Tagovi

Ante MišeAl-ArabiKuvajt

Ostale Vijesti