Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Miše nakon velikog uspjeha: "Imam tri igrača koji mogu igrati u Hajduku i Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 14:56

Vratio je najtrofejnijem klubu naslov nakon 19 godina suše

Bivši igrač i trener Hajduka Ante Miše napravio je seznacionalan rezultat kuvajtskim Al-Arabi SC osvojivši titulu kolo prije kraja koju je klub čekao 19 godina. Miši je pomoćnik na klupi kuvajtskog kluba najbolji strijelac prve sezone HNL-a i bivši igrač Hajduka i Dinama Ardian Kozniku.

Al-Arabi je jučer slavljem protiv Al Sahele rezultatom 3:0 kolo prije kraja i matematički osigurao naslov. No, osim što je Miše ušao u legendu kluba jer im je vratio naslov prvaka nakon skoro dva desetljeća čekanja, u zadnjem kolu ukoliko ne izgube sezonu će završiti bez poraza, trenutno 13 pobjeda i četiri remija, čime bi u Kuvajtu postao besmrtan.

„Bio je ovo posebno emotivan trenutak za sve u klubu, jer eto 19 godina čekali su taj naslov. Baš smo gledali neki dan proslavu iz 2002. godine, i bilo je senzacionalno. Prema tome, siguran sam da bi i sada bilo još veće slavlje, no zbog koronavirusa, odnosno mjera, na stadionu je bilo tek četiri ili pet tisuća ljudi. A kako se slavilo, potvrđuje da su nas u svlačionici 'čuvali' gotovo dva i pol sata, te da smo izašli tek uz pratnju policije“, rekao je Miše za Tportal.

Miše je bio pomoćnik izborniku Anti Čačiću u A reprezentaciji Hrvatske i s Dugopoljem je osvojio 2. HNL, ali ovo mu je ipak najveći uspjeh kao treneru.

„Definitivno mi je ovo najveći uspjeh. Te 2012. godine bili smo prvaci Druge lige, Rijeka je trebala ispasti, ali ne znam što se dogodilo, tako da mi nismo ušli. Naravno, ponosan sam i na taj uspjeh, ali sada napokon mogu reći da sam osvojio i prvi trofej, to jest naslov prvaka“, istaknuo je Miše za Tportal.

Otkrio je i s kakvim igračkim kadorm raspolaže.

„Imamo tri odlična igrača, Sirijac Alla Dalli, 24-godišnjak, brz kao Mbappe, naravno ne na tom nivou u tehničkom smislu, odličan je. Također, Odday Dabbagh, Palestinac, 13 golova u 17 utakmica. Jako me podsjeća na našeg Eduarda da Silvu. Zatim Libijac, igra na lijevom krilu Sanussi Al Hadji, strašan dribler, brz, jako nezgodan. I mislim da bi sva trojica mogli igrati, ne samo u bilo kojem hrvatskom klubu, pa tako i u mojem Hajduku, odnosno Dinamu, ako ga uzmemo kao mjerilo da je najbolji hrvatski klub“, zaključio je Miše.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.


Tagovi

Ante Mišeazijski nogometAzijska Liga prvaka

Ostale Vijesti