Photo: XINHUA/PIXSELL
Photo: XINHUA/PIXSELL

Milijarda Indijaca na nogama, Štimac na njihovim rukama: Indija ostvarila povijesni uspjeh (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.06.22. | 18:56

Osigurali su četvrti plasman na Azijski kup.

Reprezentacija Indije prvi se put u povijesti kvalificirala na drugi uzastopni Azijski kup. Nakon što su Plavi tigrovi slavili protiv Kambodže i Afganistana u prva dva kola, sada su s 4:0 razbili Hong Kong koji je nakon prva dva kola također imao šest bodova i na taj način zacementirali svoje mjesto na Azijskom kupu koji će se održati 2023. u još uvijek nepoznatoj državi. Indija je na Azijskom kupu sudjelovala 1964., 2011. i 2019. te je ovo prvi put da se kvalificirala na drugo uzastopno kontinentalno natjecanje. Na posljednjem, odigranom 2019. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Indija je završila natjecanje u grupi.

Indija nije mogla bolje otvoriti utakmicu, zabila je već u prvoj minuti preko Arwara Alija, a najbolji strijelac Indije svih vremena legendarni Sunil Chhetri udvostručio je prednost svoje reprezentacije u 45. To mu je bio 85 gol za reprezentaciju u 129. nastupu. Reprezentacija Igora Štimca pobjedu je potvrdila u samoj završnici dvoboja kada su zabili Manbir Singh (85.) i Ishan Pandita (93.).

U 28 nastupa na klupi Indije Štimac je upisao devet pobjeda, isto toliko remija i 10 poraza, a u prošloj godini osvojio je i prvenstvo Južne Azije.



Tagovi

indijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti