PIXSELL
PIXSELL

Mierez uoči Dinama: "Vratio sam samopouzdanje koje se izgubilo"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 13:05

U derbiju Osijeka i Dinama očekuje se rekordna posjeta u ovoj sezoni, ali i nastup Laszla Kleinheislera koji je bitan kotačić u igri domaćina.

Posljednji put u ovoj godini Gradski vrt otvara svoja vrata. Dinamo je oduvijek bio magnet koji je punio tribine u Osijeku, nema sumnje da će tako biti i u subotu (17.30, MAXSPORT 1).

“Napunimo Gradski vrt, stvorimo nove uspomene, neka protivnik zna gdje je došao”, poručila je Kohorta uoči derbija za koji je do petka prodano više od 3500 pojedinačnih ulaznica. Uz godišnje ulaznice, moglo bi se na utakmici naći sedam, osam tisuća navijača što je lijepa brojka za Osijek.

Inače, domaćini su poručili kako će se svi navijači Dinama s obilježjima smjestiti na sjevernu tribinu, kako bi se spriječili eventualni incidenti i neželjene situacije.

Kako bilo, u Gradskom vrtu je sve spremno za derbi. A jel' identično i u svlačionici provjerili smo kod Rene Pomsa i Ramona Miereza. Najviše je nepoznanica dakako oko nastupa Laszle Kleinheislera.

“Sve je u redu. U dobroj smo formi. Imali smo dobru analizu Varaždina. Kleinheisler je imao problem na početku tjedna, sada izgleda bolje. Pričekat ću zadnji trening pa ćemo vidjeti je l' će biti spreman za Dinamo”, smatra Rene Poms koji tvrdi da neće biti velikih odstupanja od stila koji Osijek inače igra.

“Neću mijenjati stil igre i ne želim ga mijenjati. Naravno da uvijek ima nekih detalja koji ovise o protivniku, ali načelno ga neću promijeniti. Svi znate kako želim da Osijek igra i to ćemo pokušati protiv Dinama”, rekao je trener Osijeka koji ne osjeća poseban pritisak te utakmice.

“Uzeo sam momčad u specifičnoj situaciji i ne mislim trenutno o ugovor. Moja koncentracija je na travnjak i trening jer za to imam utjecaj, za ostalo ne. Trudim se dati sve od sebe, ono najbolje. Imam veliko srce i ambiciju i na koncu ćemo vidjeti što će to donijeti”, naglasio je Poms.

Dinamo u Gradski vrt dolazi između dva europska ispita. Neki bi rekli da je to prednost za Osijek. Međutim, Poms smatra da to nema pretjerane veze.

“Ne mislim kako će nam olakšati to što je Dinamo između dvije europske utakmice. Veliki su profesionalci. Imaju loš rezultat s Milanom, i dolaze po pobjedu da imaju pozitivu pred London. To im je cilj, siguran sam. Pripremljeni smo za to. Znamo koliko su dobri, koje su im jake točke ali imam plan za sutra i želim dobru i jaku borbu”.

Glas igrača prenio je Ramon Mierez koji još uvijek čeka na prvi gol Dinamu.

“To je svakako motivacija kao i svaka druga. Želim dati pozitivan osjećaj našim navijačima na Gradskom vrtu u derbiju protiv Dinama”, rekao je Mierez za kojeg se ne zna hoće li od prve minute u igru ili će čekati svoju priliku s klupe".

“Svaki igrač želi početi utakmicu od prve minute. Nije do mene već do trenera. Poštujem odluku trenera”.

Mierez se dugo mučio s realizacijom. Na koncu je probio led i počeo zabijati.

“Vratio sam samopouzdanje koje sam izgubio kroz prijašnje utakmice”, poruka je Argentinca pred derbi s Dinamom.



Tagovi

NK OsijekGNK DinamoRene PomsRamon MierezHNL

Ostale Vijesti