PIXSELL
PIXSELL

Maksimirski 'Mr. 100 posto': "Da mogu, u Osijek bih doveo Petka, Ademija, Oršu i Ivanušeca"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 08:01

Trener Osijeka vodio je Dinamo u jednoj utakmici iz koje je izašao kao pobjednik, one protiv Benfice u EL. Sada dočekuje Dinamo s velikom željom da zaustavi svoj bivši klub

Ako ste mislili kako će Rene Poms emocijama pristupiti pripremi utakmice protiv Dinama, pogriješili biste. On je Austrijanac. Germanski tip koji i ne pokazuje previše emocija kada je posao u pitanju. Uostalom, Dinamo je bio tek jedna od etapa u njegovoj trenerskoj karijeri. Doduše, sjajna etapa u kojoj je Poms kao član stručnog stožera pisao povijesne rezultate s "modrima".

“Da. Nemam neki emocionalni pristup jer je već prošlo neko vrijeme kako sam otišao iz Maksimira. To će biti utakmica drugačija od drugih isključivo zato što je riječ o najboljem klubu u Hrvatskoj, ali kao takva je veliki izazov za mene i moje igrače da ih dobijemo”, poručit će trener Osijeka koji je zapravo jedan od rijetkih koji može nositi titulu “Mr. 100 posto”, kada je u pitanju Dinamo. Naime, Poms je zamijenio tada kažnjenog Bjelicu na klupi u dvoboju osmine finala Europa lige između Dinama i Benfice te ostvario trijumf u Maksimiru pogotkom Brune Petkovića.

“Bila su to lijepa vremena. Od samog dolaska smo kliknuli s igračima i kasnije napravili povijesne rezultate. Izdvojio bih tu utakmicu s Benficom, potom Ligu prvaka i pobjedu nad Atalantom u Maksimiru. Isto tako, ostat će mi u sjećanju rad s igračima poput Olma, Gvardiola, More, Ivanušeca, Petkovića, Oršića… Svi oni su rasli s nama i izrasli u vrhunske klase”, prisjetio se Rene Poms koji održava kontakt s bivšim igračima iz Maksimira.

“Ponekada razmijenimo poruke, čestitamo si na uspjesima. Međutim, ništa posebno”.

Tijekom svoje epizode u Maksimiru, puno je igrača prošlo kroz trenažni proces u kojem je Poms sudjelovao i kreirao ga. Kada bi imao moć da uzme jednog igrača Dinama i dovede ga u Osijek, tko bi to bio?

“Jako teško pitanje. No, ako bi ih mogao uzeti četvoricu onda bi to bili Oršić, Petković, Ivanušec i Ademi jer smatram da ta četvorica mogu igrati u bilo kojem europskom klubu. Sjajni igrači i karakterne osobe”, naglasit će trener Osijeka kojeg smo iskoristili da ga pitamo kako diše njegova momčad. Sjajna serija je stala u Varaždinu.

“Bio sam ljut jer nismo bili na visini. Pokazalo se staro nogometno pravilo da uvijek moraš biti maksimalan jer ako nisi na svojoj razini možeš izgubiti od svakoga. Isto tako, ako si pravi onda možeš sa svakim. Tako da vjerujem da ćemo u subotu pokazati svoje pravo lice i pobijediti Dinamo”, optimist je Poms koji će ovog puta silom prilika mijenjati momčad.

“Mijenjat ću sigurno jer Barišića nemam zbog kartona. Što se ostalih tiče, pričekajte utakmicu pa ćete vidjeti”, nasmijao se Poms.

HNL, 15. kolo

Petak, 28. listopada

Šibenik - Varaždin, 18.00

Subota, 29. listopada

Rijeka - Istra, 15.00

Osijek - Dinamo, 17.30

Nedjelja, 30. listopada

Lokomotiva - Hajduk, 15.00

Gorica - Slaven Belupo, 17.30



Tagovi

Rene PomsGNK DinamoNK OsijekHNLMislav OršićArijan AdemiLuka IvanušecNikola MoroDani OlmoJoško GvardiolBruno Petković

Ostale Vijesti