REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Messi otkrio kako se spremao za Hrvatsku: „Detaljno sam proučio tehniku Livakovića, teško mu je zabiti“

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.12.22. | 08:01

Pripremao za pucanje penala Livakoviću

Cijeli svijet uvjerio se na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru koje kvalitete posjeduje hrvatska hobotnica Dominik Livaković. Više puta junak Vatrenih bio je Livi počevši od skidanja jedanaesteraca Japancima pa Rodrigu, a onda i pustih obrana kojima nas je vadio. Priželjkivalo se vidjeti na listi obranjenih penala i Lea Messija, ali ponajbolji nogometaš svih vremena zabio je neobranjivo u polufinalu.

Ipak, otkrio je Messi da ni njemu nije bilo svejedno pucati penal protiv Livakovića. U pripremi za utakmicu s Hrvatskom proučavao je Livakovićevu tehniku obrana.

„Detaljno sam proučio tehniku hrvatskog vratara s našim vratarima Martinezom i Rullijem, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela 'pokažu' gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati nego pucati što prije. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odučio pucati onako kako sam uradio i uspio sam“, otkrio je Messi argentinskim medijima.



Tagovi

HrvatskaArgentinaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Dominik LivakovićLionel Messi

Ostale Vijesti