Mercato: Napoli potrošio 12,5 milijuna eura, Ajaxu pobjegao talentirani stoper (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.01.15. | 17:29

Iako se diljem Europe špekulira o mnogim transferima, tek ih je nekoliko finalizirano u posljednja dva dana.

VIDEO: Nastavljena transfer ludnica - Chelsea vratio veliku nadu na Stamford Bridge, Bayern kupio mladog prvaka Europe

Najvrjedniji je onaj Manola Gabbiadinija koji je iz Sampdorije prešao u Napoli za 12,5 milijuna eura. On je svoju karijeru počeo u Atalanti, a u Sampdoriju je došao 2013. godine. U Genovi se odlično snašao te u sezoni i pol postigao 12 golova, a ovaj je 23-godišnjak do sada ubilježio i 2 nastupa za reprezentaciju Italije. Kako je Juventus u vlasništvu imao pola njegovog ugovora, onda će se odšteta dijeliti između Torineza i Sampdorije.

Hatem Ben Arfa i službeno je postao novo pojačanje francuskog prvoligaša Nice. 27-godišnji povremeni reprezentativac Francuske završio je svoju epizodu u engleskom Newcastleu. Bivši igrač Marseille prešao je početkom 2011. godine u redove Svraka, a prvu polovicu ove sezone proveo na posudbi u engleskom Hullu. Danas je potvrđena informacija kako je sporazumno raskinuo ugovor s klubom sa St. James Parka i ekspresno prešao u redove 11. momčadi Le Championnata.

Službeno je objavljen i prelazak Tina Coste, argentinskog veznjaka iz moskovskog Spartaka u Genovu. On će do kraja sezone u Italiji biti na posudbi da bi nakon toga Genoa imala pravo i otkupiti njegov ugovor. Costa je u Spartak prešao 2013. iz Valencije, a prije toga je igrao za Montpellier i još neke manje francuske klubove. Igrao je dva puta za reprezentaciju Argentine.

Ajax je prije nekoliko dana 'zakapario' mladog talentiranog vratara Andrea Onanu iz Barcelone, a sada je ostao bez talentiranog obrambenog igrača Stefana Denswila. Ovaj 21.godišnji stoper prije nekoliko godina bio je i meta Manchester Uniteda, a nakon što je ove godine tek šest puta nastupio za prvu momčad Ajaxa, raskinuo je ugovor s nizozemskim klubom i prešao u Cercle Brugge za koji je potpisao ugovor na tri i pol godine.

I službeno je objavljen transferi Ivana Strinića u Napoli; Lass Bangoura, krilni napadač iz Gvineje, Rayo je zamijenio Granadom; Stoke je na posudbu doveo Philippa Wollscheida iz Bayera; a bilo je još sličnih posudbi ili transfera bez odštete.

Transferi 4. i 5. siječnja s poznatim odštetama (podaci preuzeti s Transfermarkta):

Manolo Gabbiadini – iz Sampdorije u Napoli (12,5 milijuna eura)
Lass Bangoura – iz Raya u Granadu (350 tisuća eura)
Hatem Ben Arfa– iz Newcastlea u Nicu (raskid ugovora)
Marcello Trotta – iz Barnsleyja u Fulham (povratak s posudbe)
Ivan Strinić – iz Dnipra u Napoli (istek ugovora)
Tino Costa – iz Spartak Moskve u Genou (posudba)
Stefano Denswil – iz Ajaxa u Club Brugge (raskid ugovora)
Julian Kock – iz Mainza u St. Pauli (posudba)
Leandro Greco – iz Genove u Veronu (posudba)
Philipp Wollscheid – iz Bayera u Stoke (posudba)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

prijelazni rok

Ostale Vijesti