Među nominiranima za momčad godine nema – najsigurnijeg vratara

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 10.09.18. | 19:16

Nepravda.

Danas su objavljene nominacije za FIFPro momčad godine.

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA službeno je objavila kandidate za najbolju jedanaestorku godine koju bira udruženje igrača – 25 tisuća profesionalnih nogometaša iz 65 država.

Među nominiranima su se našla imena petorice hrvatskih nogometaša, a jedina pozicija u momčadi u kojima nema Vatrenih je ona među vratnicama.

Tako su za golmana godine nominirani David De Gea, Marc-Andre Ter Stegen, Gianluigi Buffon, Keylor Navas i favorit među njima – Thibaut Courtois.

Međutim, statistika otkriva kako za najboljeg vratara prethodne sezone od strane kolega nije nominiran najsigurniji čuvar mreže, Jan Oblak.

Golman madridskog Atletica prema statistici prima u prosjeku manje golova od svih pet nominiranih golmana za FIFPro momčad sezone.

Tako Keylor Navas prima 1.11 poogodak po utakmici, brončani Belgijac Thibaut Courtois je na prosjeku od 1.02 golova po utakmici, dok je Gigi Buffon sa 0.82 primljenih zgoditaka po utakmici. Za malu nijansu bolji je Barcin vratar Ter Stegen sa prosjekom od 0.81 golom po utakmici, dok je čuvar mreže Manchester Uniteda – De Gea – na prosjeku od 0.76 primljenih golova.

Slovenski čuvar mreže je na prosjeku od 0.57 golova po utakmici.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jan OblakFIFProDavid De GeaThibaut CourtoisGianluigi BuffonKeylor NavasMarc-Andre Ter Stegen

Ostale Vijesti