Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Matineja prije puta kući: Hajduk traži sastav za Rijeku protiv Poljaka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 08:01

Generalnu probu za Jadranski derbi Bijeli igraju od 11.30 sati

Śląsk Wrocław je posljednji Hajdukov protivnik na pripremama u Istri, došlo je doba da se Bijeli pozdrave s Umagom gdje su proveli 13 dana odigravši tri utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ove subote s početkom u 11.30 sati (MaxSport 1, Hajduk Digital) na programu je dvoboj s vodećim sastavom poljske Ekstraklase u kojemu bi trener Mislav Karoglan mogao otkriti postavu s kojom će se suprotstaviti Rijeci 28. siječnja u Jadranskom derbiju na Poljudu u koji će Bijeli ući kao jesenski prvaci.

Odigrat će Hajduk dvoboj s Poljacima, ručati i i potom natrag kući na Poljud koji je u petak bio glavno središte zbivanja jer je stigao Ivan Perišić i pripreme malo bacio u drugi plan.

No, važan dvoboj je pred Karoglanovim trupama, jer se brusi forma za utakmicu s Rijekom, ali i Osijekom na otvaranju nastavka prvenstva. Iako će još nakon toga ostati još cijeli tjedan za pripremu u Splitu, za očekivati je da Karoglan izvede jedanaestoricu s kojom će na Rijeku.

Puno se pisalo o lijevom bočnom zbog spriječenosti Darija Melnjaka i Ismaela Dialla, a najviše izgleda da ih zamijeni u ovom trenutku ima Fahd Moufi, premda kao opcija figurira i Niko Sigur. Zadatak nekoga od njih dvojice bit će zaustaviti opasnog Marca Pašalića na desnoj strani.

Strateg Hajduka najbliži je sustavu 4-2-3-1, a puno se očekuje od Laszla Kleinheslera, pojačanja Hajduka koji je doveden da bi igrao lijevo krilo premda mu to nije prva pozicija jer je više vezni, ali može odigrati i na strani. Barem nam se tako čini po onome što smo vidjeli kroz tri utakmice.

Bijeli su na startu svladali Aluminij 3-0, potom u golijadi dobili Fehervar 5-2, da bi u Kopru s domaćinom remizirali 1-1, ali u pričuvnom sastavu.

Počeo je taj susret Karoglan s rezervama koje su igrale već dio susreta, ali je pola sata na sceni bio tandem Marko Livaja-Nikola Kalinić koji je oduševio kretnjama i mogao bi biti dobitak za Hajduk u nastavku prvenstva.

Povratnik Kalinić je spremniji nego što je trener očekivao, stoga je izgledno da će igrati, makar u nastavku u susretu s liderom poljske Ekstraklase koji je testirao i Dinamo koji ih je svladao rezultatom 3-2.

MOGUĆA POSTAVA (4-2-3-1):




Tagovi

HajdukSlask WroclawpripremeUmagIvan PerišićMarko LivajaNikola KalinićHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti