NK OSIJEK
NK OSIJEK

Mateo Mužek za Germanijak: "Putovali smo 25 sati, spavali po aerodromu pa izbacili Osijek"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.07.22. | 08:00

Hrvatski igrač u redovima Kyzylzhara javio nam se nakon utakmice i otkrio detalje kako su došli do najvećeg uspjeha u povijesti kluba

Slavilo se u redovima Kyzylzhara! Kako i ne bi kada je riječ o najvećem uspjehu u povijesti kluba. Odmah nakon utakmice veselo društvo se pokupilo u hotel na nastavak fešte.

“Do četiri ujutro smo tu, onda krećemo prema nazad redovnim linijama kako smo i došli u Osijek”, javio se Mateo Mužek. Hrvatski igrač u redovima Kyzylzhara priznaje da se nadao ovakvom raspletu.

“Cijelo vrijeme sam govorio da možemo proći. Uvjeravao i sebe i svoje suigrače. Pazite, nama je falio jedan gol. Jest da su šanse bile male, ali imali smo je. I na koncu se to i dogodili. Uvijek treba vjerovati u sebe”, priča nam Mužek.

Uspjeh momčadi Kyzylzhara veći je s obzirom na sve okolnosti do kojih su stigli do njega. Naime, nakon poraza u prvoj utakmici, poraženi su u kup dvoboju te su na noge Osijeku krenuli s pet poraza u nizu.

“Izgubimo u kupu i onda u ponedjeljak u pet ujutro krećemo prema Nur-Sultanu. Tamo čekamo u hotelu let za Istanbul od deset ujutro do 8 navečer. Dođemo u Tursku, slijedilo je devet sati čekanja na redovnu liniju za Zagreb. Pa spavali smo po aerodromu gdje smo stigli. I onda još tri sata autobusom do Osijeka”, otkriva Mužek.

I onda takvi istrče na Gradski vrt i pobjede Osijek koji je u Kazahstan putovao luksuznim avionom, trebalo ima je pet i pol sati i to im je bio alibi…

“Nismo u prvom poluvremenu igrali ništa posebno. Hvatali smo se, Osijek je imao inicijativu i bilo je bitno ostati koncentriran. Znali smo da nam treba jedan gol i on može pasti u bilo kojem trenutku”.

Na koncu su pala dva. Dovoljna za odlazak u sljedeću rundu gdje ih čeka gostovanje na Cipru.

“Ovo je sigurno najveći uspjeh u povijesti kluba. Predsjednik je bio s nama, cijeli Kazahstan je gledao na televiziji. Imali smo tih pet poraza u nizu, ali to nije bio pravi odraz naše snage. Kao što to mjesto na tablici nije realnost”.

S igračima Osijeka nisu previše komunicirali nakon utakmice.

“Čestitali su nam, ali za neki razgovor nije bilo potrebe. Vidjelo se da su potišteni malo, navijači su ih stisli. A što da pričamo onda. Sve je jasno”.

Iako se Bjelica silno trudio da ne bude podcjenjivanja, jasno je da se na navijački puk ne može utjecati. Mnogi su Kazahstance vidjeli kao idealnog trening partnera za ono što Osijek čeka u nastavku.

“Motivirali su nas ti natpisi u medijima. Jer, znali smo da možemo do senzacije. To je dalo malo posebnog motiva”, priznaje Mužek koji nam je otkrio kako su njegovi suigrači oduševljeni gostoprimstvom koje su imali u Osijeku.

“Svi su se trudili oko nas, na svakom koraku smo imali punu pažnju. Moji su oduševljeni gradom, neki su prvi puta u Europi, neki si prvi puta izašli iz Kazahstana. Malo smo boravili van hotela, svi su bili pristojni prema nama. Upravo onako kako smo očekivali”.

A u redovima Kyzylzhara očekuje se i posebna nagrada za najveći uspjeh u povijesti kluba.

“Imamo posebnu premiju za prolaz Osijeka, ali nećemo o detaljima”, nasmijao se Mateo Mužek prije nego se pridružio suigračima u slavlju.

“Idemo se još malo družiti a onda nazad. Ponovno 25 sati putovanja, ali ovoga puta s osmijehom na licu”, zaključio je Mužek.


Tagovi

Mateo MužekKazahstanNK OsijekKonferencijska liga

Ostale Vijesti