NK OSIJEK
NK OSIJEK

Gradski vrt u nevjerici - Osijek ispao iz Europe!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 22:30

Nakon sat vremena inicijative, Osijek je neshvatljivo stao i dozvolio Kyzylzharu da kreira senzaciju

Osijek je ispao iz Europe. Neočekivano. I sramotno… Kazahstanski Kyzylzhar, trenutno 12. momčad tamošnjeg nacionalnog prvenstva, uzeo je mjeru Osijeku u Gradskom vrtu, nadoknadio poraz iz prve utakmice i s 2:0 kreirao senzaciju.

Igrao je Osijek kao da je prolaz odavno riješen. Bez rizika, s posjedom ali bez konkretnih prilika. Pleli su mrežu oko Kyzylzhara punih sat vremena. Nisu zabili a onda su kola krenula nizbrdo. Dva gola za oproštaj od Europe koji će poprilično odjeknuti i uzdrmati temelje Osijeka. Uostalom, način na koji su igrači ispraćeni s travnjaka, uz neugodne povike tribine, orkestar zvižduka, nevjericu, i tjeranje igrača od strane Kohorte dovoljno govori sam za sebe.

U odnosu na prvu utakmicu Bjelica je napravio tri izmjene. Mierez, Lovrić i Lončar dobili su priliku od prve minute u uzvratnom dvoboju koji se unatoč kasnijem terminu igrao na tridesetak stupnjeva. Međutim, Gradski vrt fino je bio popunjen. Više od pet tisuća duša došlo je ispratiti Osijek u sljedeći krug kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Lovrić je otvorio europsku sezonu pokušajem koji je otišao iznad grede. Tko bi rekao da će je zatvoriti kojih sat i pol kasnije. Da gosti neće biti samo statisti uvjerio nas je Lobzhanidze čiji udarac odlazi preko gola. Petar Brlek i Kristijan Lovrić testirali su gostujućeg vratara, ali Lobantsev je bio spreman, pogotovo u 19. minuti kada se ispriječio prilično motiviranom Lovriću koji je prijeti i četiri minute kasnije. Nije bilo nikakve dvojbe da je Osijek puno bolji takmac od gostiju iz Kazahstana. Međutim, bila je to inicijativa bez konkretnog učinka u prvom djelu. Fino su stisnuli Kyzylzhar u njegovoj polovici, tražili kanale da probiju ali bez i jedne stopostotne prilike.

U nastavku je prvi zaprijetio Lončar nakon udarca iz kuta, ali gosti su polako počeli uspostavljati ravnotežu na travnjaku. Barem po posjedu jer do prilika nisu mogli… Kombinacija Fiolić i Mierez je digla Gradski vrt na noge nakon sat vremena igre. Bez učinka. Možda bi bolje bilo da je sam pucao… I onda je gostujući strateg povukao dobar potez ubacivši Ivaniadzea. Minutu kasnije Murachev je upravo preko Ivaniadzea šokirao Gradski vrt. Bio je to ubačaj s desne strane, Fiolić je otišao u prazno, Lobzhanidze spustio glavom a Ivaniadze se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Koji trenutak kasnije je Ivušić izvukao loptu ispod grede i to je bio okidač za orkestar zvižduka. Malo kasnije Kyzylzhar je čekirao vizu za sljedeću rundu. Igrala se 71. minuta, Kone je iskoristio ubačaj Bushmana i glavom svladao Ivušića. Do kraja je Bjelica probao izmjenama. Ubacio je Belju, Mancea, Miloša... Nije pomoglo! Osijek je eliminiran iz Europe.

Umjesto Osijeka, Kyzylzhar će u sljedećoj kvalifikacijskoj rundi na Cipar, obzirom da je APOEL, nakon 0-0 u prvoj utakmicu, u uzvratu svladao Botev 2-0 i izborio domaćinstvo u četvrtak. Osijek? Oni će prvo u tamu svoje kože za početak pa potom na noge Slaven Belupu i Zoranu Zekiću koji će dati sve od sebe da iskoristi ovu situaciju…


Osijek - Kyzylzhar 0:2

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 5107.

Sudac: Anastasios Papapetrou, pomoćnici: Tryfon Petropoulos, Iordanis Aptosoglou (svi Grčka)

Strijelci: 0:1 Ivaniadze ( 61. Lobzhanidze), 0:2 Kone (71. Bushman)

Žuti kartoni: Jurčević (Osijek); Lobantsev, Murachev (Kyzylzhar).

Osijek (4-2-3-1): Ivušić - Bartolec (od 73. Miloš), Škorić, Lončar, Jurčević - Brlek (od 73. Beljo), Nejašmić – Lovrić (od 61. Caktaš), Kleinheisler, Fiolić (od 81. Mance) – Mierez.

Kyzylzhar (5-4-1): Lobantsev – Tapalov, Gurman, Karashakevich, Mužek, Bushman – Yakovlev (od 70. Muldinov), Kone, Podio, Kolov (od 60. Ivaniadze) – Lobzhanidze (od 81. Murachev).

Konferencijska liga, bitniji rezultati:

DJURGARDEN – Rijeka 2:0 (2:1)

Osijek – Kyzylzhar 0:2 (2:1)

Vaduz - Koper (1:0)

FCSB - Saburtalo 4:2 (0:1)

MACCABI TEL AVIV – Zira 0:0 (3:0)

Brondby - Pogon Szczecin (1:1)

RIGA– Ružomberok 2:1 (3:0)

Radnički Niš - Gzira (2:2)

Lechia – RAPID BEČ 1:2 (0:0)

NEFČI - Aris 3:0 (0:2)

Olimpija - SEPSI 3:4 11m (2:0, 0:0) (1:3)

Mura - St. Patricks (1:1)

KONYASPOR - BATE 2:0 (3:0)

APOEL – Botev Plovdiv 2:0 (0:0)

Zrinjski – Tirana (1:0)


Tagovi

NK OsijekKonferencijska liga

Ostale Vijesti