Genoa
Genoa

Marko Pajač za Germanijak: "Istina je da me Osijek kontaktirao, a u HNL-u bih volio završiti karijeru"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.07.22. | 10:21

“Suditi mi ne bi smio, a ja bih vjerojatno došao u neki dobar klub, tako da bih samo njemu ‘izbijao’ derbije. Tako da zapravo ja mislim na brata i zbog toga još nisam u HNL-u, haha”

Lijevi bek, Marko Pajač (29), mlađi brat našeg dobro znanog nogometnog suca Igora Pajača nakon dvije godine vratio se u Genou iz Brescie. Nakon što je klub i službeno objavio potpis, nazvali smo Marka i uhvatili ga baš kada je završio trening s novo-starim klubom. Pristavši na razgovor o transferu, naravno, nije mogao izbjeći ni pokoje pitanje o bratu pa i tome zašto on nije nogometni sudac. 

“Ja se bolje snalazim s loptom, nego bez nje, haha”, odgovorio nam je simpatično Pajač mlađi, pa se okrenuo još svježem potpisu.

“Sretan sam što smo se uspjeli dogovoriti. Dobro mi je ovdje. Puno se toga promijenilo. Došla je nova uprava, novi predsjednik. Nijemci su, a znate kako to kod njih ide - k’o po špagi. I sa starom je upravom klub dobro funkcionirao, ali vjerujem da će sada neke stvari biti još bolje.”

Kako je došlo do transfera? U Bresciji ste imali odličnu sezonu. 

“Sve je dogovoreno praktički u 10 minuta. Nije bilo nikakvih komplikacija, natezanja, daj sada ovo, daj sada ono, kako nekada zna biti. U Bresciji mi je doista bilo dobro, ali predsjednik je zbog ambicija prema Serie A odlučio da će raditi totalni remont u klubu i to s mlađim igračima. Zbog toga mu mi stariji nismo bili potrebni, razišli smo se, bilo bi mi drago da sam ostao, ali to je nogomet. Selio sam se već pet puta, selit ću se i šesti. Bresciji svakako želim sve najbolje, ali mislim da je dug put pred njima za realizaciju te ideje. To nije malen posao”, pojašnjava nam Pajač.

Kako to da ste se odlučili opet za Genou? Je li bilo još ponuda? 

“Bilo je dosta upita. Iz Njemačke Hamburg i Fortuna Düsseldorf, iz Turske Gaziantep, bilo je još i iz Poljske, ali nisam ugrizao na prvu. Nisu to ni bili detaljni dogovori. Htio sam se vratiti u Italiju, bio sam siguran da će se tu nešto otvoriti. Tako je i bilo. Ovo se sve nekako zavrtilo u dva, tri dana, dogovorili smo se i tako sam odlučio da se vraćam u Genou.”

GenoaGenoa


Vjerojatno veliku ulogu igra i to što ste u Italiji već sedmu godinu. 

“Sigurno da u svemu ovome gledam puno i na obitelj, suprugu i djecu. Navikli smo se već na Italiju, lijepo nam je tu. Ne bih volio zbog male razlike u novcu ići negdje i mijenjati kulturu, cijeli život, privikavati obitelj na to. Nema smisla. Ovako nam je puno lakše.”

Prema Transfermarktu, od prošlog do ovoga transfera, vrijednost vam je skočila - duplo! Umjesto nekadašnjih pola milijuna eura, sada kraj vašeg imena stoji milijun.

“Neću se žaliti. Uvijek se može više, ali mislim da sam sada u Italiji izgradio i neko ime i da mogu biti zadovoljan.”

Upiti iz HNL-a? Spominjali ste se u nekim kombinacijama po novinarskim koluarima…Osijek, Rijeka…?

“Mogu reći da je jedini direktan kontakt sa mnom napravio Osijek. Za ostalo ne znam što je bilo, ali Osijek je jedini kontaktirao baš mene.”

Htjeli biste u budućnosti ipak zaigrati u HNL-u? 

“Sigurno da bih, ali sada još ne. Sada bih htio odigrati u Italiji nekoliko godina, ali volio bih završiti karijeru u HNL-u.”

Dok ne dočekamo drugog Pajača, imamo ovoga bez lopte u HNL-u. Tko je veća zvijezda obitelji?

“Paaa…Ajde ipak stariji brat je veća zvijezda, haha.”

A kako bi bilo da dođete u HNL dok je on sudac?

“Suditi mi ne bi smio, a ja bih vjerojatno došao u neki dobar klub, tako da bih samo njemu ‘izbijao’ derbije. Tako da zapravo ja mislim na brata i zbog toga još nisam u HNL-u, haha”, šaljivo je rekao naš sugovornik i u istom stilu zaključio:

“Doći ću u HNL kad Igor ode u mirovinu!”

GenoaGenoa



Tagovi

Marko PajačIgor PajačHNLGenoaSerie B

Ostale Vijesti