Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Marko Dabro za Germanijak: "Nisam imao poseban motiv, a utrka za prvaka biti će gusta"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.09.21. | 20:00

Golgeter Lokosa zabio je svoj četvrti gol u HNL-u, dovoljan za bod protiv Osijeka

Manje od minute nedostajalo je Lokomotivi da uzme tri boda protiv Osijeka. Čvrsta utakmica na koncu je završila remijem kojem može biti zadovoljniji Osijek koji je stigao do boda u posljednjim sekundama.

“Baš nam je žao što nismo izdržali do kraja. Čini mi se da nam je nedostajalo malo više iskustva u tim zadnjim minutama. Imali smo vodstvo, igrača više i trebalo nam je da razbijemo ritam i privedemo utakmicu kraju. Nažalost, nismo uspjeli. Loša reakcija i kažnjeni smo tim golom. Nemojte me krivo shvatiti, nismo nezadovoljni bodom protiv Osijeka, ali kada smo bili tako blizu onda je šteta što nismo uzeli sva tri”, priča nam dan kasnije Marko Dabro. Iako zadovoljan svojom igrom i tim golom s kojim je otključao obranu Osijeka i sam priznaje kako zadovoljstvo ne može biti poptuno.

“Utakmica je bila prva. Borbena, čvrsta od prve minute. Osijek je bio bolji u prvom poluvremenu dok smo mi počeli malo u grču. Mi inače težimo kombinatorici, pas igri i nekim situacijama da kroz takvu igru stvorimo viša i eventualnu priliku. Očito nas je Osijek dobro pročitao jer smo prebacili igru na duge lopte. Tek u nastavku smo zaigrali kako znamo, zabili taj gol ali nije završilo kako smo se nadali. Osobno sam zadovoljan svojom igrom, ali naravno da to ne može biti u potpunosti obzirom na rezultat”, jasan je Dabro.

Obzirom da je naš sugovornik iz Vinkovaca, pitamo ga jel imao poseban motiv u ovoj utakmici. Uostalom, dok je tresao mreže za Bijelo Brdo, spominjao se u kombinacijama za Osijek.

“Ma ne. Šta će ti poseban motiv kada igraš protiv kluba koji je u top četiri kluba HNL-a a prema javnosti i glavni konkurent Dinamo u utrci za naslov. Možda u meni ima sitnog lokalpatriotizma jer sam dijete Cibalije a znamo svi što znači “slavonski derbi”, ali nisam previše razmišljao o tome. Ušao sam u utakmicu kao što ulazim u svaku; da dam sve od sebe i pomognem sebi i suigračima da dođemo do dobrog rezultata”.

Dabro je upisao minute protiv Hajduka, Dinama i sada protiv Osijeka. Kao takav, može pozicinirati Osijek prema svom nekom dojmu.

“Jasno je da su ekipa koja igra na rezultat. Čvrsti su, kompaktni. Znaju stvoriti prilike. Stvarno su dobri i kvalitetni. Očito su sada u maloj krizi, upali su u neku crnu rupu ali sigurno je to nešto prolazno i vratit će se brzo. U svakom slučaju, čini mi se da će biti gusta utrka za prvaka”, procijenio je Dabro s kojim smo pričali uoči samog početka sezone. Taman je dogovorio detalje s Lokomotivom i pred njim je bio novi izazov. Ono čemu se nadao jest minutaža koju ja ne kraju i dobio. Očito mu trener Čabraja vjeruje, a Dabro povjerenje vraća golovima. U sedam, zabio ih je čak četiri…

“Da mi je netko uoči sezone ponudio takvu statistiku, vjerojatno bih je objeručke prihvatio. Dobio sam minutažu u utakmicama, zabio to što sam imao ali nije nogomet individualan sport. Da nemam ekipe koja mi je pomogla, ne bi niti ta statistika bila prava. Mogu samo reći da sam zahvalan na povjerenju i da je ne meni da to vratim kroz golove i dobre igre. Lokomotiva mi paše i sada s nekom vremenskom distancom mogu reći da je bila dobra odluka da dođem na Kajzericu. Mladi smo, želimo igrati nogomet, dokazivati se i uspjeti. Ono što nam nedostaje je to malo iskustva da znamo bolje reagirati u nekim situacijama. Protiv Hajduka okrenemo utakmicu, imamo 2-1 pa primimo gol. S Dinamom se dobro držimo do pred kraj, primimo gol i imamo ziver za remi i ne iskoristimo. Sada protiv Osijeka ispustimo pobjedu u samom finišu. Samo da je malo tog iskustva, mislim da bi bili još bolji. No, s vremenom će i to doći na svoje. Siguran sam u to”, završio je golgeter Lokomotive.


Tagovi

Marko DabroNK LokomotivaOsijek

Ostale Vijesti