Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Germanijak.hr postava 8. kola: Livaja, Drmić i Dabro u vrhu napada, a stoperi su se iskazali asistencijama

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 13.09.21. | 13:18

Još jedno zanimljivo prvenstveno kolo je za nama.

Nakon što smo u 7. kolu 1. HNL vidjeli dva velika derbija, ovo netom završeno bilo je ipak nešto 'mirnije'.

Baš kao i prije dva tjedna novo kolo je otvorio Hrvatski dragovoljac koji je ovog puta gostovao u Turopolju. Iako je momčad Krunoslava Rendulića 'na papiru' bila favorit, dolaskom Davora Mladine u Sigetu se pojavilo sunce. Nakon što su u prošlom kolu došli do svoje prve pobjede u sezoni, protiv Gorice su uspjeli osvojiti bod. Prvo ime utakmice bio je Zvonimir Šubarić koji je naprosto izluđivao simpatizere Gorice, a baš zbog toga se našao i u našoj postavi 8. kola.

Šubarić nije svemoguć, Babec je ipak uspio zabiti, ali da nije njega bilo na golu Hrvatskog dragovoljca, teško da bi momčad iz Sigeta napustila Goricu s bodom. Protiv Hajduka je bio izvrstan, baš kao i protiv Dinama i Slaven Belupa, a istu formu nastavio je i u posljednjem ogledu protiv Gorice.

Zanimljivo, Gorica je na utakmici uputila čak 18 udaraca prema golu gostiju, a šest ih je išlo u okvir. Na kraju, podjela bodova, a svakako valja podsjetiti i da je Lovriću kapetan Hrvatskog dragovoljca obranio jedanaesterac.

U subotu su snage odmjerili Dinamo i Šibenik, odnosno Rijeka i Slaven Belupo. Vidjeli smo dvije pobjede domaćina, ali ni Zagrepčani ni Riječani nisu imali lagan zadatak.

Šibenik je protiv Dinama čuvao 'nulu' sve do 68. minute kad je, na asistenciju kapetana Ademija, poentirao Danac Lauritsen. Točno 10 minuta kasnije konačnih 2:0 postavio je Ivanušec, iako je njegovom pogotku prethodio prvo fenomenalan dribling, a onda i asistencija od strane nove desetke Dinama Brune Petkovića.

Dinamo je u ovoj utakmici ostavio goste iz Šibenika bez ikakve šanse. Narančasti su uputili tek jedan udarac u okvir gola, a kavu smo utakmicu gledali najbolje se da iščitati po tome što je Dinamo 67% vremena imao posjed pod svojom kontrolom te da s uputili čak 25 udaraca na prema golu gostiju, od kojih je njih 10 išlo u okvir.

Druga utakmica na subotnjem rasporedu bila je ona između Rijeke i Slaven Belupa. Odmah po porazu od Hrvatskog dragovoljca, uprava Farmaceuta je raskinula suradnju s Deanom Klafurićem, da bi onda na njegovo mjesto stigao Zoran Zekić. Iako je Zekić poznato HNL ime, a jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti jednako uspješnom igračkom i trenerskom karijerom, priča mjeseca, ili bolje rečeno godine, u Koprivnici je prodaja mladog Lovre Zvonareka u Bayern. Ostvaren je najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti, a desetka Farmaceuta ostaje u svojem matičnom klubu do kraja sezone nakon čega će se priključiti bavarskom velikanu.

Belupo je u prvih 45 minuta u potpunosti nadigrao Riječane te je domaćin mogao biti zadovoljan što se na predah otišlo bez da su se tresle mreže. U nastavku, gosti su prvi poentirali, zabio je Hadžić kome je to bio i prvijenac u 1. HNL, ali je u samoj završnici Rijeka uspjela preokrenuti rezultat.

Josip Drmić je zabio za izjednačenje u 78., da bi onda u 85. minuti zabio i za potpuni preokret i pravu erupciju oduševljenja na Rujevici.

U nedjelju, gledali smo dvije veoma zanimljive utakmice. Prvo je Hajduk, ili bolje rečeno Marko Livaja, slavio na gostovanju kod Istre 1961 rezultatom 1:3, da bi 8. kolo 1. HNL zaključio remi Lokomotive i Osijeka kojeg je obilježio pogodak miljenika Nenada Bjelice, Mihreta Topčagića, u samoj završnici utakmice.

Prvo ime cijelog kola definitivno je Marko Livaja, strijelac sva tri pogotka u pobjedi Hajduka, a odmah kraj njega je i napadač Rijeke Josip Drmić koji je s ova dva pogotka stigao do sedmog pogotka sezone u šest nastupa.

Što se tiče posljednje utakmice kola, valja pohvaliti izvrsnu reakciju Marka Dabre kod prvog pogotka na utakmici, baš kao i smirenost Topčagića koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali je i na iznimno lijep način zaključio akciju. 

Potez kola: Marko Livaja

Miljenik Torcide odigrao je još jednu fenomenalnu utakmicu. Iako su mnogi skloni podcjenjivanju pogodaka s bijele točke, Livaja je u dva navrata iznimno kvalitetnim udarcima svladao iznimno kvalitetnog Ivana Lučića. Za kraj, tu je bilo i rutinsko završavanje akcije nakon što ga je izvrsnom dubinskom loptom proigrao Filip Krovinović, a izvrsna sinergija između dvojice navedenih igrača sigurno je izmamila osmjeh na lice svima koji navijaju za Hajduk.


Germanijak.hr postava 8. kola 1.HNL

 


1.HNL, 8. kolo:

Gorica – Hrvatski dragovoljac 1:1 (Babec 64'/Štrkalj 74')

Dinamo – Šibenik 2:0 (Lauritsen 68', Ivanušec 78')

Rijeka – Slaven Belupo 2:1 (Drmić 78', 85' / Hadžić 63')

Istra 1961 – Hajduk 1:3 (Beljo 87'/ Livaja 51', 57', 74')

Lokomotiva – Osijek 1:1 (Dabro 70' / Topčagić 90')

 

1.HNL, 9.kolo:

17.9. Hrvatski dragovoljac – Rijeka, 20:00

18.9. Slaven Belupo – Istra 1961, 17:00

18.9. Šibenik – Lokomotiva, 19:05

*19.9. Hajduk – Dinamo 17:00, ODGOĐENO

19.9. Osijek – Gorica, 19:05



Tagovi

GermanijakHNLJosip DrmićMarko LivajaMarko DabroPrva HNLGermanijak postava kola

Ostale Vijesti