Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Marco Fossati ne vidi svoju budućnost u Hajduku, vraća se u Monzu na kraju sezone?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.05.21. | 08:51

Talijanski veznjak na privremenom radu u Hajduku u intervjuu za lokalni medij izrazio je želju za povratak u redove matične Monze koja se bori za plasman u Serie A.

U razgovoru za talijanski Binario Sport, prvotimac Hajduka Marco Fossati najavio je mogući povratak u redove talijanskog drugoligaša Monze nakon kraja sezone.

"Žao mi je zbog napuštanja Monze. Želja mi je nastupiti za Crveno-bijele u Seriji A iduće sezone".

No, prije nego što se vrati s posudbe - Fossati želi pomoći Hajduku da izbori Europsku ligu, rekao je Monzin veznjak na privremenom radu u Splitu. Podsjećamo, prije današnjeg derbija i zaostale utakmice 22. kola između Hajduka i Dinama, Bijeli su udaljeni devet bodova uz utakmicu manje, od mjesta koje im garantira nastup u Europskoj ligi te pet bodova i utakmicu manje od četvrte pozicije koja, u slučaju Dinamovog osvajanja kupa, također garantira nastup u Europi.

Od kada je u veljači stigao na posudbu u Split, Fossati je u 11 nastupa upisao asistenciju.

Što se njegovog matičnog kluba tiče, Monza se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Serie A s jednakim brojem bodova (61) kao i trećeplasirani Lecce i s dva boda manje od drugoplasirane Salernitane i mjesta koje direktno vodi u Serie A. U posljednjem kolu Monza je upisala krucijalnu domaću pobjedu protiv Leccea (1:0).

"Lecce je s obzirom na kvalitetu kadra bio favorit. No, Monza je dokazala kvalitetu i momčad je jako dobro stajala na terenu od prve minute dvoboja".

Do kraja regularnog dijela Serie B ostala su još dva kola. U idućem (7. svibnja) Monza gostuje kod Cosenze 17., a u zadnjem kolu dočekuje osmoplasiranu Bresciju. Lecce pak dočekuje 10. Regginu i gostuje kod Empolija koji je već izborio povratak u Serie A. Salernitana do kraja igra protiv Empolija na domaćem terenu i protiv Pescare u gostima.

U slučaju da Monza u preostala dva kola ne preskoči Salernitanu i zadrži prednost između ispred pete Venezije i šeste Cittadelle, klub Silvija Berlusconija pokušati će izboriti Serie A kroz doigravanje.

Razgovor Marca Fossatija za talijanske medije pogledajte i poslušajte OVDJE



Tagovi

Marco Fossati

Ostale Vijesti