Marca: Zidane ima tri opcije za sljedeću sezonu, a njegova C momčad vrijedi 209 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.04.20. | 12:18

Španjolci pišu kako bi dogodine iz prvog sastava mogli ispasti Modrić, Marcelo i Bale...

Mnogi smatraju kako Zidane ima „slatke brige“. Budući da je svima jasno kako Francuz alžirskog podrijetla forsira sustav igre s tri središnja veznjaka i tri napadača, on u ovom trenutku za jedno od mjesta na kojem je on nekada igrao ima 10-ak potencijalnih riješenja.

U redu, jasno je kako mladi Kubo ili Lucas Vazquez nisu središnji veznjaci, ali ostatak igrača može to odigrati bez ikakvog problema i to na jako visokoj razini.

Marca piše kako Zidane ima tri opcije, odnosno čak tri momčadi Reala na raspolaganju:

A momčad : Courois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Casemiro, Kroos, Valverde – Vinicius, Benzema, Hazard

B Momčad : Lunin – Hakimi, Militao, Nacho, Marcelo – Modrić, Isco, Odegard – Asensio, Jović, Bale

C Momčad : L.Zidane – Odriazola, Vallejo, Reguilon – Lucas Vasquez, Kubo, Ceballos, James – Brahim, Mariano, Rodrygo

Zanimljivo, ni to nije sve pa tako ni u ove tri momčadi svoje mjesto nisu našli Oscar Rodriguez, Soro, De Futos, Javi Sanchez, Borja Mayora ili Reiner, ali za njih je ionako veoma izgledno da će sljedeću sezonu provesti na posudbi u nekom drugom klubu.

Marca piše kako je Zidane svijestan kako je njegovoj momčadi potrebna „svježa krv“, a budući da nije poznato hoće li se tržište uspjeti oporaviti i hoće li biti nekih velikih transfera ovog ljeta, on će biti primoran raditi promjene među onim igračima koje sada ima na raspolaganju. Na njegovu sreću, njih je sve samo ne malo...

Modrić, Marcelo i Bale tako su sada dio B momčadi, a osim njih tu su i Luka Jović, Martin Odegard te Archaf Hakimi od kojih se očekuje da u skorijoj budućnosti postanu nositelji kraljevske momčadi. Izuzev stoperskog para i prvog golmana, A momčad i B momčad su poprilično jednake kvalitete, s tim da nas ne bi pretjerano iznenadilo kada bi u slučaju trening utakmice između ove dvije momčadi upravo ona „rezervna“ bila ta koja bi slavila.

Iako se o svakom od ovih igrača, taktičkih postavki i potencijalnih mogućnosti koje Zidane ima mogu napisati „romani“, jako je zanimljiva situacija vezana uz treću, odnosno C momčad Real Madrida.

Uvjerljivo najjače ime među njima je svakako James Rodriguez, fantastični Kolumbijac koji nažalost ne može udovoljiti zahtjevima modrenog nogometa te je radi toga „persona non grata“ na Santiago Bernabeu. Da je rođen dvadeetak godina ranije, Kolumbijac bi bio ponajbolji igrač na svijetu, ali danas... Danas je on samo uteg kojeg se teško riješiti, usprkos svim silnim igračkim kvalitetama koje on ima.

Zanimljiv je podatak da treća momčad (jasno, riječ je o trećoj momčadi prema Marcinoj analiziji) danas vrijedi više od 200 milijuna eura. 209 milijuna, da budemo precizniji.

Ceballos i James vrijede 32 milijuna eura svaki,  Mariano i Lucas su zajedno teški 25 milijuna eura, da bi tu još bio i 19-godišnji Rodrygo koji sam vrijedi 45 milijuna eura... Nevjerojatno!

Usporedbe radi, klub čiji igrači imaju najveću tržišnu vrijednost danas je Manchester City (1,02 bn €), dok je Real na trećem mjestu sa 888,50 milijuna eura vrijednosti. Iako je u to uračunata i vrijednost te „C Momčadi“, zanimljvo je da bi samo ona danas bila 42. najskuplja momčad svijeta.

U prijevodu, treća momčad Reala vrijedi više nego Athletic Bilbao, Hoffenheim, Villareal, Wolfsburg i Southampton, dok primjerice klubovi kao što su Porto ili Schalke vrijede tek 10 milijuna eura više od njih.

Slatke brige ili pak prava glavobolja, to zna samo legendarni Zizou, ali nema nikakve sumnje da će ovog ljeta, usprkos svim restrikcijama, biti prometno na madridskom aerodromu, naročito na odlascima...

(foto: Reuters, screnhsoot)

 


Tagovi

IscoJames RodriguezGareth BaleMarceloLuka ModrićMarcaZinedine Zidane

Ostale Vijesti