REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Marca: Mbappé osjeća krivnju i dolazi u Real Madrid, treba samo uskladiti konačni iznos transfera

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 28.07.23. | 12:27

Los Blancosi su dobili cijenu koju PSG traži za svog napadača: 250 milijuna eura

Izgleda da – da! Uz logične rezerve koje nameće pozadina ove beskrajne priče koja traje već šest godina otkako je započela u Monacu, Mbappéova sapunica ušla je u svoju posljednju dionicu, piše Marca, čiji urednici su bliski Real Madridu.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

U Real Madridu već nekoliko dana znaju koliki je iznos Paris Saint Germain, pomiren što će ove sezone ostati bez svoje zvijezde, konačno odredio za transfer. Riječ je o cifri vrlo blizu 250 milijuna eura, koju je igračeva majka, Faiza Lamary, priopćila operativcima Kraljevskog kluba i koju oni pokušavaju smanjiti jer premašuje ono što su spremni platiti.

Osjećaj je da se ishod napokon čini blizu s obzirom na to da je sada Real Madrid taj koji može aktivirati transfer u bilo kojem trenutku ili ga odgoditi za sljedeću sezonu, kao što je bila njihova početna ideja još krajem svibnja, prije nego što je Benzema odlučio otići u Saudisjku Arabiju. Ovo je odlučujuća prednost budući da pariški klub zna da ako ne smanji svoja potraživanja do 31. kolovoza i ako ne postignu dogovor Mbappé voljan ispuniti svoj ugovor i otići iz Pariza 30. lipnja 2024. slobodno, bez ijednog eura odštete.

Unatoč tome što je posljednjih dana procurila višemilijunska ponuda arapskog Al Hilala koju igrač nije ni razmatrao, u PSG-u pretpostavljaju da su u slijepoj ulici nakon što su ga ostavili bez putovanja na predsezonsku turneju u Japan i da ta mjera pritiska nije dala ni najmanjeg učinka.

Nitko to ne želi javno priznati, ali jasno je da je transfer sada najbolje rješenje za sve jer Mbappé ostaje čvrst i ima samo dvije opcije: nastaviti u Parizu godinu koja mu je preostala ili biti transferiran u Real Madrid. Zato gazda PSG-a Nasser Al-Khelaifi pokušava dobtii svotu odštete koja mu omogućuje prodaju kao uspješan poslovni potez pred javnošću; nakon što je postigao najskuplji transfer u povijesti nogometa, sada želiu premašivši 222 milijuna koliko je platio klauzulu Barceloni za Neymara u ljeto 2017. Ako dobiju 250 milijuna, pohvalit će se i da su to učinili za igrača koji ima još samo godinu dana ugovora. Iako bi to bilo samo pola istine. Jer tih 225-230 milijuna za koliko bi se transfer vjerojatno mogao zatvoriti u idućim danima morat će podijeliti PSG i Mbappé, kao kompenzaciju za odustajanje napadača od 192 milijuna bruto koliko je dogovorio za sezonu koja mu je preostala. Ovaj ugovor o podjeli transfera već je napravljen između Kylianove majke, ujedno i sinovljeve zastupnice Faize Lamary i Kije Joorabchiana, iranskog posrednika kojeg je francuski klub angažirao da pregovara s Kylianovom majkom i Delphine Verheyden, njezinom odvjetnicom.

Dakle, trenutno su pregovori koji se obavljaju preko posrednika i u kojima Real Madrid nikada nije imao izravan kontakt s PSG-om na čekanju koje se može deblokirati u bilo kojem trenutku. Nitko ne želi popustiti, ali vrijeme radi u korist 14-erostrukog prvaka Europe koji čeka poziv u kojem će im odvjetnik ili majka dati cijenu koja odgovara onome što su spremni platiti.

U slučaju da im taj iznos ne odgovara, znaju da će Mbappé preuzeti rizik ostanka još godine dana u Parizu, suživota koji ne bi bio lak ni za njega ni za PSG, ali iznimno isplativ financijski za igrača. No, svjestan je da je prošle godine izigrao povjerenje Madriđana i ima jasan osjećaj da ih je iznevjerio. U svakom slučaju, Kraljevski klub nije voljan izravno pregovarati s Al-Khelaifijem nakon ‘gafa’ jer Katarac nije odgovorio ni na jendu od tri službene ponude Florentian Peraz tijekom zadnjeg tjedna kolovoza 2021., kada je igraču ostalo još godinu dana starog ugovora, isto kao što je slučaj sada s ugovorom potpisanim 21. svibnja 2022, ističe Marca.

Što se, pak, tiče optužbi da je PSG pogriješio osiguravajući svojim potezima da će Madrid imati dogovor s igračem od 2024., logika sugerira da je sporazum isti koji su klub i napadač već dogovorili u svim točkama u svibnju prošle godine, samo da osiguraju Mbappéov potpis odnosno ostanak. Jedina razlika koja će biti s onim kojeg bi mogli potpisati u nadolazećim danima jest što ovaj put francuski napadač neće dobiti od Madriđana 130 milijuna bonusa za transfer koji su ispregovarali kada je igrač trebao postati slobodan lani. Naime, radi se o tome da će sve strane morati odustati od svojih novčanih potraživanja ako na kraju ipak dođe do transfera ponajboljeg svjetskog nogometaša u najuspješniji klub na svijetu, koji se predugo čeka, ali čini se bližim nego ikada, zaključuje Marca. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéReal MadridParis Saint-GermainPSGNasser Al-KhelaifiFlorentino PerezLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti