DANIELE MASCOLO/Action images
DANIELE MASCOLO/Action images

Mandžukić protiv Lazija prvi put starta i traži prvijenac u dresu Rossonera

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 12:01

U prvenstvu je dosad odigrao šest utakmica, no svaki put ušao je s klupe

Iako se već naveliko priča o njegovom odlasku iz Milana, jer svojim igrama nije uvjerio čelnike kluba u ostanak, Mario Mandžukić večeras bi se trebao naći u početnoj postavi u derbiju protiv Lazija. Tako barem tvrde talijanski mediji, koji pišu da će dobiti prednost ispred portugalskog napadača Leaa.

Ako se njihova pisanja pokažu istinitima, Mandžukić će se naći u prvih 11 po prvi put otkako se početkom godine pridružio klubu. U prvenstvu je dosad odigrao šest utakmica, no svaki put ušao je s klupe. Najdulje je igrao protiv Genoe, kada je na travnjaku proveo 27 minuta. No, trebamo svakako naglasiti kako je gotovo dva mjeseca bio izvan pogona zbog ozljede. Drugim riječima, svaki put kad se našao u zapisniku, ušao je i u igru.

Ujedno, bit će mu to prilika za prvijenac u dresu Rossonera, gdje je zasad bez učinka. Nema ni jednu asistenciju, čak ni žuti karton. U nedavnoj pobjedi nad Genoom zaslužan je za drugi gol Milana, ali samo zbog toga što se je zasmetao braniču, koji je u konačnici pogodio svoju mrežu.

Inače, večerašnji dvoboj Lazija i Milana vrlo je važan za jedne i druge. Lazio u njega ulazi ranjen nakon teškog poraza u Napulju, gdje je izgubio s visokih 5:2. Bio mu je to prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede, kojim je, ujedno, kompromitirao izglede da sljedeće sezone zaigra u Ligi prvaka. Sad mu konkurencija bježi prilično velikih osam bodova i Rimljani se moraju vaditi danas protiv Milana.

Milan je, također, u problemu. Formu iz prvog dijela sezone odavno je izgubio, a izgubio je i prošlu utakmicu protiv Sassuola na domaćem travnjaku. Pao je na treće mjesto, a ako nastavi s lošim nizom, u pitanje bi mogao doći i plasman u Ligu prvaka. Rebić, Mandžukić i ekipa moraju se trgnuti, ali protivnik protiv kojeg se trebaju trgnuti nije ni najmanje bezazlen.

Jesenas su Rossoneri u odličnoj utakmici slavili 3:2, a s obzirom na važnost utakmice, golovi se mogu i večeras očekivati. Utakmica se igra u 20:45 sati na Olimpijskom stadionu u Rimu.


Tagovi

Mario MandžukićMilanLazioSerie A

Ostale Vijesti