Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Mamić za Germanijak: "Hajduk je imao interes, ali Cluj je bio brži i konkretniji"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 13:00

Bivši igrač Dinama, Rijeke i Varaždina napustio je Litvu nakon dvije godine i otišao u redove rumunjskog Cluja

Nakon dvije godine Litve i Žalgirisa, Petar Mamić prije nekoliko dana promijenio je poslodavca. Bivši igrač Dinama, Rijeke i Varaždina odnosno mladi reprezentativac novi je član rumunjskog Cluja kojem se priključio na pripremama u Španjolskoj

“Ugovor je završio, imao sam dvije dobre sezone i tražio sam neku opciju da bude korak više u odnosu na ovo u Žalgirisu. Stigla je ponuda Cluja, okrenuo sam par brojeva naših igrača koji igraju tamo i donio odluku”, javio se Petar Mamić koji ne krije oduševljenje početnim dojmovima u novoj sredini. Doduše, još su u Španjolskoj ali organizacija kluba je odlična.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“To sam i očekivao. Cluj ima veliku ambiciju i to dokazuju svime ostalim. Trenutno su drugi na ljestvici, cilj je osvojiti titulu, igrati Europu. Prvi dojmovi su zaista odlični, vjerujem da će se nastaviti tako”.

Dvije godine je Petar Mamić bio stanovnik Vilniusa. Zahvalan je na prilici i iskustvu koje je dobio u Litvi.

“Imao sam priliku igrati u europskim natjecanjima i to je bio glavni razlog što sam izabrao odlazak u Žalgiris. Igrali smo u skupini Konferencijske lige, dugu sezonu zapeli u kvalifikacijama ali sve u svemu bilo su to predivne dvije godine. Igrao sam konstantno, imao odlične suigrače a grad je prekrasan. Moram priznati da mi je bilo žao zbog rastanka, ali jednostavno nisam htio stagnirati. Htio sam napredovati i mislim da sam u Cluju dobio prostor za to”.

Dok se nije otvorila opcija Cluja, saznali smo kako je Petar Mamić imao kontakt s Hajdukom koji je u potrazi za lijevim bekom.

“Nešto se spominjalo, ali ništa konkretno. To je išlo preko litavske veze ali činilo mi se kako oni sami nisu znali što bi kako bi. I onda se pojavio Cluj i sve smo riješili po ekspresnom postupku. Bili su konkretniji, ponudili su dobre uvjete a ja sam gledao da nastavim kontinuitet. U dvije godine igrao sam 70 utakmica i htio bi nastaviti u tom ritmu”.

Cluj je u petak igrao protiv Genta, ali Mamić je utakmicu pratio s tribina jer je dan ranije tek stigao u pripremnu bazu. U subotu je imao jak trening, želi da se što prije adaptira i uđe u konkurenciju.

“Ugovor imam na dvije i pol godine uz određene opcije. Suigrač na mojoj poziciji ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora i vjerujem da ću se nametnuti kao trajno rješenje”.

U Rumunjskoj će Mamić, kao što je to činio u Litvi, redovito pratiti rasplet HNL-a

“Sve sam pratio. Gotovo svaku utakmicu. Drago mi je zbog te zanimljivosti i čini se kao da će se borba za naslov i Europu lomiti do zadnjeg kola što je dobro za naš nogomet. Osjetim porast zanimanja za HNL i treba samo nastaviti tako”, poručio je Petar Mamić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Petar MamićClujŽalgirisHNLHajdukZimski prijelazni rok 2024.Rumunjska prva liga

Ostale Vijesti