Mamić i „general obrane“ uoči Cluja: Šanse su 50-50

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 19:26

Dinamo u srijedu igra 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Rumunja.

Nogometaši Dinama u srijedu s početkom od 20 sati igraju 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Gostuju kod rumunjskog prvaka Cluja, a na tom susretu bit će bez Dine Perića, Damiana Kadziora i Marka Leškovića, a jedino što brine navijače Modrih je forma njihovih pulenova.

Pogledajte TEČAJ za utakmicu Cluj-Dinamo

Trener Zoran Mamić rekao je da njegovi izabranici i on razmišljaju samo o prolazu u iduće kolo.

„Ne razmišljamo o tome što ako se ne kvalificiramo u iduću fazu. Razmišljamo samo o tome kako ćemo igrati u ovoj utakmici, želimo pobijediti i napravit ćemo sve da to ostvarimo. Nitko od nas ne razmišlja o porazu i mislim da niti jedan sportaš niti momčadi ne razmišljaju negativno prije utakmice ili što će biti ako izgubimo. To nije dobar stav. Mi se fokusiramo na našu igru i na to kako pobijediti Cluj“, rekao je sportski direktor i nepravomoćni osuđenik za izvlačenje novca iz kluba. Prokomentirao je i svoj odnos sa trenerom suparničke momčadi, Danom Petrescuom: „Poznajem Dana jako dobro, on je odlična osoba, bio je dobar igrač, a danas je odličan trener. Radio je u puno liga u karijeri i postigao je dobre rezultate s ovom momčadi. Čestitke na tome“.

Naravno, nezaobilazno je pitanje vezano uz uvjete igre bez gledatelja na stadionima zbog pandemije i mjera opreza.

„Bit će neobično igrati u ovakvim uvjetima, bez publike i uz sve postojeće mjere, ali prilagodit ćemo se. Vidjeli smo na primjeru Lisabona i finala Lige prvaka da se i u takvoj atmosferi mogu odigrati kvalitetne utakmice na visokoj razini. Kad izađeš na travnjak ne vidiš ono sve što je izvan terena. Važno je pokazati kvalitetu na terenu“, rekao je Mamić te potom zaključio: „Uvijek želimo ostvariti plasman grupnu fazu i puno smo puta uspjeli u tome u zadnjih 10 godina. Ipak, moramo ići korak po korak, uz respekt prema suparnicima. Oni također imaju kvalitetu i ambicije i trebamo to poštivati. Teren je jedino mjerilo i mjesto gdje se pokazuje kvaliteta“.

Utakmicu je najavio i vođa momčadi te „general obrane“ Emir Dilaver.

„Cluj je jako dobra momčad, imaju niz kvalitetnih igrača. Mi moramo odigrati dobru utakmicu ako želimo ići dalje. Ali svakako respektiramo Cluj. Nismo ni sa kime razgovarali o domaćinu, dosta smo ih sami analizirali i stvorili smo svoju sliku o momčadi i pojedinim igračima. Šanse su 50-50, u istoj smo poziciji jer je u ovoj fazi jedna utakmica i sve je moguće“, rekao je austrijski branič bosanskohercegovačkih korijena da bi potom zaključio: „Prilagodili smo se u zadnjih nekoliko mjeseci ovoj situaciji i novim uvjetima. Za nas je ovo sada normalno. Malo je neobično, pogotovo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka bez gledatelja, ali prihvaćamo to tako kako je“.

(Foto: CFR Cluj)


Tagovi

Emir DilaverZoran MamićCluj

Ostale Vijesti