foto: Igor Kralj/PIXSELL
foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mamić: Feyenoord nije tako dobar

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.12.20. | 15:57

Trener je potvrdio odličnu atmosferu unutar momčadi.

Igrači i stručni stožer Dinama zadovoljni mogu čekati obračun protiv Feyenoorda u petom kolu kolu grupne faze Europske lige. Na legendarnom De Kuip stadionu u Rotterdamu žele izvojevati nove bodove protiv europskog prvaka iz 1970. godine. Dinamo je nakon četiri kola na vrhu skupine sa osam bodova i gol-razlikom 4-0. Drugoplasirani Feyenoord ima pet bodova, Wolfsberger četiri, a moskovski CSKA tri. Samo jedan bod u preostale dvije utakmice omogućuje Modrima plasman dalje, dok im u nekim varijacijama i dva poraza donose prolaz dalje - ali nadamo se da do toga neće doći.

Mi ne želimo igrati na bod. Želimo utakmicu dobiti, želimo to riješiti svojim snagama, svojim rezultatima, svojom kvalitetom, da ne ovisimo o drugima”, rekao je trener Zoran Mamić prije odlaska na put u zračnoj luci Franjo Tuđman.

Dočekujemo utakmicu u sjajnom raspoloženju, sa zdravim igračima. Vraća nam se i Gavranović, tako da očekujem dobru utakmicu i tri boda.”

Trener Zagrepčana zadovoljan je općenitom atmosferom, stanjem u klubu i zdravstvenim kartonom, obzirom da mu koronavirus nije odnijela nijednog igrača. Osim toga, Dinamu je odgođen veliki derbi s Hajdukom, dok je Feyenoord remizirao 1:1 protiv Utrechta.

Utrecht je zaslužio dobiti tu utakmicu. Golman Feyenoorda je obranio pet, šest ‘zicera’. Nije Feyenoord bio tako dobar. Ne znam je li to zbog problema s ozljedama, problema koji imaju unutar ekipe ili su se koncentrirali na nas, ali definitivno tu utakmicu nisu bili dobri”, prokomentirao je posljednju prvenstvenu utakmicu rivala Mamić, dajući do znanja da je prostudirao protivnika.

Spomenio je potom i zdravstveno stanje u momčadi Dicka Advocaata.

"Imaju određenih problema s ozljedama, imaju dva kartonirana igrača, Joergensen ima crveni, a desni bek Nieuwkoop ima tri žuta. Igrači koji igraju umjesto njih po meni su jednako tako dobri, ako ne i bolji”,

Veznjak Marko Tolić dao je svoje mišljenje o tome kako će izgledati sutrašnji meč.

"Očekujem tvrdu utakmicu s puno ritma, duela, intenziteta. Mislim da je Feyenoord, bez obzira na neke posljednje rezultate u prvenstvu i u Europi, jako kvalitetna ekipa, što su pokazali i ovdje, pogotovo u samom početku utakmice kad nisu uspjeli realizirati jedanaesterac. Radi se o skupu odličnih pojedinaca, među kojima su i reprezentativci Nizozemske i ostalih zemalja. Na nama je da budemo na svom maksimumu, jer samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata.”

“Iskreno, ne znam i nisam čuo nikoga u svlačionici da je spomenuo neke kalkulacije. Meni se to jako sviđa. Na nama je da idemo na sva tri boda, a onda ćemo vjerojatno biti zadovoljni sa svakim pozitivnim ishodom koji će nam osigurati plasman u daljnju fazu natjecanja”, izjavio je Dinamov veznjak.

Ponosan je na sve što je momčad dosad napravila.

"Mislim da smo svi svjesni da smo napravili veliki rezultat, srušili neke rekorde već sada u ove četiri utakmice. Isto tako smo svjesni da, ako ne potvrdimo prolazak dalje, sve to pada u vodu i relativno brzo ćemo sve to zaboraviti.

Podjednakog stava bio je i njegov suigrač, branič Joško Gvardiol.

Ne bavim se kalkulacijama, kako ja, tako ni moji suigrači. Sigurno ne razmišljamo o 0-0. Odlučno idemo na pobjedu. Vjerujemo u sebe.”

Trenutno stranim klubovima nazanimljiviji igrač u redovima Modrih osvrnuo se i na niz Zagrepčana koji su jedina momčad koja nije primila pogodak, a u grupi su neporaženi.

Mislim da možemo ispuniti do kraja taj niz. Imamo povjerenja jedni u druge. Idemo u Rotterdam odigrati važnu utakmicu, da uzmemo tri boda i sretni se vratimo doma”, optimističan je Gvardiol koji je potom dodao:

Atmosfera je super. Mislim da bi svi trebali biti svježi, u formi smo, igramo dobro, to smo pokazali u zadnjoj utakmici."


Tagovi

Dinamo ZagrebZoran MamićEuropska ligaFeyenoordJoško GvardiolMarko Tolić

Ostale Vijesti