Srećko Niketić/Pixsell
Srećko Niketić/Pixsell

Garcia: "Bili smo bolji nego zadnji put, a Bakrar sigurno nije bio sebičan"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 19:45

Istrin trener Gonzalo Garcia usporedio je Čačićev i Bišćanov Dinamo te otkrio da je bez Matheusa ostao možda i do kraja sezone

Gonzalo Garcia bio je pun pohvala za igru svoje momčad protiv Dinama (0:0), iako Istra ovaj put nije uspjela pobijediti Modre.

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo odličnih trenutaka, dvije-tri prave šanse. Odigrali smo bolju utakmicu nego prije nekoliko tjedana kad smo pobijedili Dinamo.", kazao je Garcia, koji nije želio po negativnome istaknuti svog napadača Bakrara zbog sebičnosti kad nije dodao loptu suigraču na drugu stativu, već je želio sam završiti akciju.

"Ne mislim da je to bila sebičnost, on je htio dodati, ali vidio je Livakovića kako istrčava i htio ga je prevariti. Nisam vidio to na televiziji, ali ne bih govorio o sebičnosti, uostalom, Bakrar je odigrao utakmicu potpuno suprotnu egoizmu, igrao je za momčad od prve do zadnje minute, napravio puno dobrih stvari."

U čemu je Istra bila bolja nego prije nekoliko tjedana kad je pobijedila Dinamo?

"Bili smo jako dobro organizirani, igrači u sredini terena odradili su odličan posao, na čelu s Franom Mlinarom. Bila je to momčadski bolja partija."

Galilea je dobio treći žuti, neće ga biti u Osijeku, a zbog ozljede je izišao Matheus. Koliko je ozljeda ozbiljna?

"Mislim da je u pitanju ozljeda mišića, ne znam je li udarac ili reakcija mišića. Protiv Osijeka neće sigurno igrati, a ako je riječ o ozljedi, možda ga neće biti i do kraja sezone."

Kako mu se Bišćanov Dinamo čini u usporedbi s Čačićevim?

"Teško uspoređivati, u Zagrebu smo igrali protiv Čačićevog Dinama i potpuno nas je nadigrao. Ovdje su zadnji put igrali baš loše, ali i teren je bio takav. Sad je Dinamu bio dinamičniji, bolji, ali i teren je dopuštao takbu igru. Ne znam što bih rekao na tu temu."

Koja je ambicija Garcije i Istre do kraja sezone?

"Ambicija je ostati u igri, natjecati se, biti bolji, održati ovu razinu i napredovati. Morali smo se adaptirati na milijun stvari tijekom sezone, ali uspjeli smo. Igrači odlično rade, treniraju, ne samo sad, već svih ovih godinu i pol dana. Lijepo je vidjeti da ljudi vjeruju u njih, zabavno je raditi s njima. Mi smo jaka grupa i želimo i dalje biti još uspješniji.", kazao je Istrin trener.



Tagovi

Gonzalo GarciaGNK DinamoIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti