Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Majkić za Germanijak: "Želimo biti četvrti, a nije mi žao primiti gol od Livaje, ako ga već moram dobiti"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 09:10

Golman Istre 1961 podijelio je s nama svoja razmišljanja uoči susreta. "Ne zanima me tko će biti prvak", rekao je

Zagrepčanin s istarskom adresom, Lovro Majkić (23), je s osam cleen sheetova najbolji golman lige. Upitali smo ga odmah - je li to pokazatelj da je mogao biti i na reprezentativnom popisu?

"Ma ne, haha. Daleko od toga. Ima puno boljih imena, boljih golmana koji igraju u jačim ligama i koji trebaju biti pozvani. Za mene još ima vremena", skromno je konstatirao.

Svojoj je statistici dodao jedan 'čist gol' i u posljednjem kolu protiv Slaven Belupa, ali to ga i ne veseli u potpunosti jer smatra da je njegova momčad u tom susretu trebala dobiti više od samo tvrde rezultatske nule i jednog osvojenog boda.

"Postali smo takav klub da nas više ne zadovoljava osvojen bod. Pogotovo u utakmici u kojoj ti protivnik ne kreira šansu, a Slaven ju nama nije kreirao. Mi smo njima stvorili tri, četiri dobre šanse, ali dogodid se stativa pa onda obrana Čovića i eto. Bude na kraju bod. Opet smo zadovoljni u jednu ruku jer je bolje bod nego poraz", rekao je Majkić, čiju momčad u nedjelju očekuje susret s Hajdukom. Upravo se protiv Bilih vratio nakon ozljede, upisao prvoligaški debi, a baš je Marko Livaja taj koji mu remeti statistiku neprimljenih golova po susretu.

"Livaja je ozbiljan igrač, nikome nije do zezancije, svi gledamo samo loptu i želimo osvojiti bodove. Sada je proglašen i najboljim u HNL-u pa mi nije ni žao od takvog igrača primim gol, ako već moram primiti."

Jeste li dobro analizirali ovaj novi Lekin Hajduk?

"Imali smo danas analizu, gledali njihove slabosti i dobre strane, ali nećemo se fokusirati na to jer bi nas to samo poremetilo. Igrat ćemo svoju igru, igrat ćemo kao i protiv svih na 100 posto, na pobjedu. Gledat ćemo kako ih neutralizirati i doći do gola."

Možete li otkinuti bodove ovome Hajduku?

"Mislim da možemo svakome. Nisu nam davali šasne niti protiv Rijeke na Rujevici pa smo sve iznenadili. Msilim da možemo biti ugodno iznenađenje i u ovome susretu. Hajduk je uvijek kvalitetan i jak, ali mi želimo pobijediti."

Iako ste ove sezone jako dobri, posljednje kolo donijelo je remi protiv Slavena, a prije toga bio je poraz protiv Lokomotive u prijateljskoj utakmici...

"Nije nas to nimalo poremetilo. Moramo biti realni, znamo da nećemo pobijediti u svakoj utakmici, ali imali smo i na početku sezone tri poraza pa smo svejedno uspjeli izaći iz toga i doći do šestog mjesta, tako da nas ti rezultati ni najmanje ne izbacuju iz takta. Ekipa smo, odlično se slažemo, svi želimo pobjede, u svlačionici svatko ima pravo reći što misli, tako da imamo odličnu atmosferu. Nemamo nikakve grupice, svi se odlično slažemo, sada je ovih dana s nama bio i Blagojević, a baš je on kao najstariji taj pravi motivator i vođa, baš je kapetan."

Šesto mjesto nije niti malo loše za Istru. Koji je cilj do kraja sezone?

"Glavni cilj je doći do četvrtog mjesta. Ali prva je zadaća ne padati sa šestoga ili doći barem do petoga. Na njemu je Varaždin koji je tri boda ispred nas, ali mislim da ako budemo održali formu kakvu smo imali u prvome dijelu sezone, možemo parirati i Slavenu i Varaždinu."

A kako vidiš rasplet samog vrha HNL-a? Može li Hajduk skinuti Dinamo s trona?

"Dinamo je dokazao posljednjih godina kakav je klub i mislim da si oni neće dozvoliti da im titula dođe u pitanje. Ipak, ne sjećam se kada je Hajduk igrao bolje i kada je bio ovako blizu Dinamu u ovako ranoj fazi prvenstva. Mislim da će se sve odlučiti tek pred kraj, a to će onda svima biti zanimljivije za gledati. Svakako je ovakva liga svima zanimljivija jer svatko može dobiti svakoga."

Tko će onda biti prvak?

"Ne interesiram se oko toga previše. Ne zanima me to, gledam samo na svoju momčad i kako da mi ostvarimo svoje ciljeve. Drugi me klubovi ne zanimaju. Mi ćemo dati sve od sebe da odradimo ono što smo sebi zacrtali."

Znači samo Istra u Europi?

"Tako je, haha. To je cilj", zaključio je.



Tagovi

Istra 1961Lovro MajkićHNLHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti