Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Mahiru Emreliju iskočilo rame, prilika Deniju Juriću?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.04.22. | 09:24

Ante Čačić ima problema s kadrom uoči nedjeljnog gostovanja u Kranjčevićevoj

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, stara je poslovica, ali iz tjedna u tjedan gledamo kako se potvrđuje u nogometu.

Deni Jurić je, primjerice, jesenas mukotrpno sticao minutažu u plavom dresu i baš kad ga je krenulo, u Koprivnici, uoči Genka, suparnički igrač mu je pao na koljeno… I uslijedila je stanka, propustio je potencijalni australski reprezentativac osam kola i ostatak skupine Europske lige, vratio se tek 12. prosinca protiv Slaven Belupa, dobio poluvrijeme.

Na proljeće je dvaput dobio po 45 minuta protiv Gorice i Lokomotive u veljači, a u ožujku ušao s klupe protiv Hajduka i Slaven Belupa u sudačkim nadoknadama. Zadnjih pet kola nije participirao, no bio je u zapisniku u Velikoj Gorici, povratničkom debiju Dinamova “privremenog trenera” Ante Čačića.

U završnici te utakmice ozlijedio se Mahir Emreli, morao napustiti igru u 77. minuti, prepustivši mjesto Marku Toliću, nešto kasnije maestralnom asistentu Arijanu Ademiju za pobjedonosni pogodak Dinama protiv Gorice.

Kako su priopćili iz Dinama, zaradio je reprezentativac Azerbajdžana išćašenje ramena, ne radi se o težoj ozljedi, sve je na svome mjestu, ali nužno je vrijeme oporavka i Emreli neće konkurirati za prvenstveni sraz 33. kola protiv Lokomotive u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Iako je Azer kod Čačića startao na desnom krilu u 4-2-3-1, njegov izostanak mogao bi otvoriti novu priliku junaku s početka ovog teksta, Deniju Juriću. Ne nužno na toj poziciji, no kako su izvan stroja i Dario Špikić i Luka Menalo, sve je moguće. Bit će zanimljivo vidjet hoće li ovaj put Čačić startati s Petkovićem ili Andrićem, ali možda baš Jurić dobije priliku u špici. Ne starta li, na klupi će biti sigurno, s puno većim izgledima da ponovno natupi nego dosad na proljeće.

Jurić je ove sezone u Dinamovom dresu skupio 11 nastupa u HNL-u (prva četiri kola igrao je za Šibenik), zabio samo Slaven Belupu u toj utakmici 25. rujna kad se ozlijedio, a protiv Osijeka u Gardskom vrtu i Istre 1961 u Puli bio je asistent.

1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja

Hajduk - Hrvatski dragovoljac, 18.00

Subota, 30. travnja

Slaven Belupo - Gorica, 17.00

Šibenik - Rijeka, 19.05

Nedjelja, 1. svibnja

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Deni JurićGNK DinamoDinamo ZagrebNK LokomotivaPrva HNLAnte Čačić

Ostale Vijesti