Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Ludilo na Drosini: Kulenović u posljednjim sekundama vratio Lokomotivu, Istra 1961 prosula pobjedu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 23.04.22. | 18:59

Beljo nastavlja sa sjajnom sezonom u dresu Istre 1961, a Dragovoljac ima još nade

Istra 1961 imala je vodstvo do posljednjih sekundi susreta s Lokomotivom na Drosini, a onda se ukazao Sandro Kulenović koji je zabio za 2:2 i gostima osigurao bod s kojim se vraćaju u Zagreb.

Bila je ovo važna utakmica za domaće kojima se približio Dragovoljac nakon jučerašnje pobjede protiv Šibenika. Osam bodova razlike bilo je uoči ovog susreta pa su domaćima trebali bodovi ako želi izbjeći dramatičnu završnicu prvenstva i borbu za ostanak u ligi.

S tom idejom su i ušli u ovu utakmicu već od samog početka. Bila je prva minuta kad se Mišković sjurio po lijevoj strani i ubacio na peterac, a njegov ubačaj uhvatio je Nevistić. Opasno je bilo i u osmoj minuti kad je ubacio Beljo, ali opet je bio siguran Nevistić. Još bolju priliku kreirali su domaći u 15. minuti. Beljo je krenuo prema golu, imao je slobodnog Miškovića, ali odlučio se na solo akciju u koju je završio udarcem, a blokirao ga je Cipetić.

Dvije minute kasnije obrana Lokomotive nije mogla zaustaviti Belju. Sjajno ga je u šansu dodavanjem u prostor izbacio Mahmoud, a napadač Istre izbio je sam pred Nevistića i pogodio za 1:0. Bio je to 13. gol Belje ove sezone koji igra sjajnu sezonu u Istri na posudbi iz Osijeka.

Taj gol osvijestio je malo i goste koji su krenuli ozbiljnije napadati i to kapitalizirali deset minuta od gola Istre 1961. Krenulo je sve od odlične šanse kad je Cipetić ubacio za Kačavendu, a njegov udarac u korner izbacio obranom Lučić. Nakon kornera uslijedio je fliper u kaznenom prostoru Istre koji koristi Marić i zabija za poravnanje na Drosini.

Do kraja prvog dijela imali jedni i drugi po šansu iz kojih se mogao promijeniti rezultat, ali nedostajalo je preciznosti. U drugom je krenulo nešto mirnije, ali kako je vrijeme odmicalo dizao se i tempo igre na Drosini.

Nekoliko opasnih pokušaja imala je Lokomotive u 55. minuti, a pao je i Kačavenda na rubu kaznenog prostora na što se Bel nije oglašavao. Istra nije imala u tom periodu inicijativu prema naprijed pa se Garcia odlučio mijenjati, što će se pokazati kao pun pogodak. Iz igre je u 64. minuti izvadio Blagojevića i Miškovića, a na travnjak poslao Caseresa i Bandea. Ovaj dvojac samo tri minute kasnije režirao je drugi gol za domaće na utakmici.

Garcijini džokeri složili su akciju u kojoj je Bande asistirao Caseresu, a ovaj zakucao iza leđa Nevistića za 2:1 nepune tri minute od ulaska s klupe. Opasan je bio Bande i u 74. minuti kad je napravio dar-mar u kaznenom prostoru Lokomotive i dodao Pereri, ali njegov udarac završio je visoko iznad Nevistića.

Pokušala je Lokomotiva do kraja doći barem do boda i to na kraju ostvaruju. Pritisnuli su do zadnjih sekundi vrata Lučića i baš u tim završnim trenucima susreta pogađa Kulenović. Bio je to onaj zadnji napad očaja koji se pretvorio u sreću. Prvo je Kulenović glavom zakačio ubačaj s desne strane koji je obrani Lučić, ali tek odbio do napadača Lokomotive koji na kraju zabija za 2:2.

Gorak je okus ostavilo to u redovima domaćih koji su imali pobjedu do pred sami kraj susreta, a onda je ispustili u posljednjim sekundama. Tako ostaje nada Hrvatskom dragovoljcu da bi možda mogao stići izboriti ostanak u ligi.

 

Istra 1961 – Lokomotiva 2:2

Stadion: Aldo Drosina, Pula

Sudac: Dario Bel

VAR: Ivan Bebek AVAR: Luka Pajić

Strijelci: Dion Drena Beljo 16' 1:0, Mateo Marić 27' 1:1, Facundo Caseres 64' 2:1

Žuti kartoni: Perera, Perković (Istra 1961) / Mersinaj, Kačavenda (Lokomotiva)

Crveni kartoni:

SASTAVI:

Istra 1961 (4-3-3): Lučić – Huber, Galilea, Silva, Perković – Mišković, Blagojević(od 64' Caseres), Abdallahi(od 78' Mlinar) – Ivančić(od 89' Kapitanović), Beljo(od 89' Moura), Mišković(od 64' Bande).

Lokomotiva (4-3-2-1): Nevistić – Cipetić, Mersinaj, Soldo, Milićević (od 46' Pivarić) – Marić, Stojković(od 46' Goričan), Cokaj – Aliyu(od 42' Vasilj), Kačavenda – Kulenović.

HNL, 32. kolo

petak, 22. travnja

Hrvatski dragovoljac - Šibenik 3:1

subota, 23. travnja

Istra 1961 – Lokomotiva 2:2

Rijeka – Osijek, 20.00

Nedjelja, 24. travnja

Slaven Belupo – Hajduk 17.00

Gorica – Dinamo 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Istra 1961Lokomotiva ZagrebDion Drena BeljoLukas KačavendaSandro Kulenović

Ostale Vijesti