Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Luda sezona postaje još luđa! Da je barem Europa svaka tri dana...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 23:57

Dinamo se u HNL-u muči, u Europi oduševljava, teško je to objasniti. A jedan je igrač, uz nekoliko sjajnih pojedinaca, najveći dobitak i otkriće ovog proljeća

Gledajući Dinamovu predstavu protiv PAOK-a, a bila je to na trenutke predstava za nogometni West End, pokušali smo shvatiti kako jedna momčad, praktički istih igrača, može u samo četiri dana pokazati dva tako suprotstavljena lica. Ono 'blijedo' u Osijeku, protiv suparnika, koji je daleko od prave forme, jedva iščupani bod stihijskim napadima u sudačkoj nadoknadi. I onda ovo, utakmica iz nogometnih priručnika, gdje gotovo sve štima. Od pristupa, do taktičkih postavki, discipline, imaginacije... Nije ništa gotovo, naravno, šteta je što prednost nije i veća, jer je mogla biti, ali tih 2-0 protiv momčadi, koja je u zaletu, koja je lider u Grčkoj, veliki je zalog za uzvrat u Solunu za tjedan dana. Kaže se u nogometnom žargonu da je 2-0 najgori rezultat, no, nema tko ne bi potpisao ovakvu utakmicu i pobjedu prije početka dvoboja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, naviknuli smo da je ova luda sezona, da je s Dinamom sve moguće i tko zna što je sve još do kraja moguće, Jer, ova sezona postaje sve luđa, momčad koja se muči po HNL travnjacima, 'sije strah' po Europi, nakon što je srušila Španjolce, prvi put u povijesti, sad je nakon gotovo pola stoljeća pobijedila Grke. Možda je stvar i u tome da se Sergej Jakirović bolje snalazi u ovakvim okolnostima, da njegovom trenerskom instinktu više odgovara kad momčad ne mora napadati i ganjati pobjedu pod svaku cijenu i probijati čvrste zidove, već kad može čekati suparnika, čekati da se otvori i onda 'zadati' smrtonosne udarce. Tako je bilo protiv Betisa, tako je bilo i sad s PAOK-om. Naravno, druga je priča kad je Bruno Petković u elementu, kad je Josip Mišić na svojoj razini, kad je Martin Baturina - Martin Baturina. Tada je Dinamo ubojit, tada Modri mogu protiv svih. E sad, zašto uvijek nije tako, zašto ova momčad često ide iz krajnosti u krajnost, zašto kao favorit često razočara, a kad se malo očekuje, onda zablista? To je pitanje od milijun eura, pitanje, koje odgovor mora imati negdje u svlačionici, igračkoj i trenerskoj.

Uz već spomenute Petkovića, Mišića i Baturinu, sad već standardnog Theophilea, moramo istaknuti Petra Sučića, On je veliki dobitak ovog proljeća, možda nije igrač, koji će očarati potezom i idejom, ali je igrač kakav je Dinamu trebao u sredini terena. I, iz utakmice u utakmicu sve je bolji, sve sigurniji, poduzetniji. Uz njega je i Mišiću lakše, što se vidjelo baš protiv PAOK-a. Zahvalan igrač taj Sučić, rijetko podbaci, a ove je večeri baš oduševio gotovo svakim svojim potezom. Dinamo je uistinu djelovao kao prava europska momčad, koja zna što želi i kako doći do cilja, ali da bi do konačnog cilja i došla, morat će u 'iskrvariti' u Solunu. Bit će tamo PAOK opasniji, fanatičniji, dodatno motiviran i ne sumnjamo da Jakirovića i igrače čeka pravi nogometni pakao, ovih 2-0 je doista tek prvo poluvrijeme.

Ali, to ne mijenja dojam da je Dinamo odigrao odličnu utakmicu, da je zadovoljio i najveće kritičare i da je pokazao da može. Da je barem Europa svaka tri dana, tada bi, po aktualnoj špranci, bilo i više ovakvih utakmica, HNL Modrima ispada veći problem i enigma od Konferencijske lige, da je netko to pričao... Luda sezona, ne želimo ni pomisliti koliko luda još može biti!



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti