Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Trio fantastikus rasturio sredinu terena, KTC kao mladić, Petković na dva gola do Oršića!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.03.24. | 23:26

Dinamo je odigrao partiju sezone, predvođen Mišićem, Baturinom, Sučićem i goleadorom Petkovićem. Ali, bilo je još sjajnih!

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi nad PAOK-om (2-0). Tko je po vama bio najbolji, tko dobar, tko nešto lošiji?

Ivan NevistićVratar
Stabilan, a to je za golmana najvažnije. Nije ga ničime uzdrmala ona neopreznost u Osijeku, pokazao je to već tada, a sad je nastavio u tom stilu. Nije imao previše zahtjevnog posla, nije PAOK puno prijetio, ali ono što je trebao uhvatiti ili odbiti, to je napravio. Pravovremen na istrčavanjima, dobar u ispucavanjima, najčešće na Petkovića, sudjelovao u igri. Nema zamjerke na njegovu 'domaću zadaću'. I onda, kad je trebalo ostati na tome, vrhunska obrana neugodne lopte u zadnjim minutama nadoknade.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Jedna loša intervencija u prvom dijelu mogla je skupo stajati Modre, srećom, Grci se nisu najbolje snašli. Shvatio je i on da je pogriješio, potom se 'vratio' i bio pouzdan, energičan kakav jest, važan kotač Dinamove momčadi. Primirio je tog opasnog Taisona, koji je na početku najavljivao da bi mogao stvarati probleme. No, kako je susret odmicao, tako ga je i Rile stavio pod kontrolu. I, naravno, pomogao u brojnim drugim obrambenim zadaćama.
Ocjena
6.5
Maxime BernauerObrana
Mora u svakoj utakmici napraviti neku opasnu pogrešku, ovaj put napravio ju je odmah na početku, darovao Grcima priliku, iz koje nisu zabili. A nakon toga bio je vrlo siguran, odigrao na visokoj razini, bez kiksa. Sve je pohvatao, blokirao, uklizao, odigravao duge lopte ili kratka dodavanja po potrebi. Znao je i izaći iz zadnje linije kad je trebalo i presjeći napade PAOK-a. Baš dobra partija!
Ocjena
7
Kevin Theophile-CatherineObrana
Još jedna njegova maestralna predstava. Kao da je u njemu više žara i želje, nego u prošlom mandatu, a kao da je u međuvremenu dobio i na brzini, njegovi su sprintevi uistinu 'atletski'. Čovjek je svuda gdje treba biti, kad i izgubi loptu, uvijek je ponovno osvoji, grize, ne pušta. Teško se sjetiti koji je duel izgubio, koju je loptu 'prodao'. A i akcija ja drugi gol krenula je njegovom reakcijom i oduzetom loptom, KTC je vođa Dinamove obrane.
Ocjena
7.5
Mauro PerkovićObrana
Pred kraj je malo popustio, prošlo je nešto po njegovoj strani, imao je tijekom susreta još nekih dvojbenih reakcije. Mogao je, možda, bolje u nekim situacijama iskoristiti prostor prema naprijed, tu nije imao neki poseban učinak. Ali, kad se sve zbroji, vrlo dobra utakmica, spriječio nekoliko potencijalno opasnih ubačaja ili prodora.
Ocjena
6.5
Petar SučićVezni red
Greška ili dvije na samom startu, a onda je 'pojeo' travu i PAOK-ovu veznu liniju, u paru s Mišićem. Igrao je Sučić kao 'mali Mišić', sjajno pokrivao teren, presjekao brdo suparničkih napada, a sudjelovao vrlo aktivno u izgradnji Dinamovih. Dodao je i onu dozu agresije, koja mu ponekad nedostaje, a tijekom utakmice dodatno je dizao količinu trku, koja ionako nikad nije upitna. Uspio je u prvom dijelu i zapucati na gol, nije to bio loš pokušaj.
Ocjena
7.5
Josip MišićVezni red
Znao je Razvan Lucescu što priča kad je rekao da je Mišić najbolji Dinamov igrač. Bio je ove večeri baš to! Zapovjednik veznog reda, gospodar sredine terena. Uzimao je lopte na razne načine, uklizavanjem, istrčavanjem, u skoku, nije dao PAOK-ovim veznjacima da se imalo razmašu. Kad nije uspio, onda je napravio prekršaj, nitko mu nije prošao. A kad je na tako visokoj razini, onda ne pati ni igra prema naprijed, toliko točnih, pametnih lopti, partija za prste polizati!
Ocjena
8
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 72. minute. Mogao je koji put bolje reagirati u šesnaestercu, završnica mu je 'štekala', nedostajalo je malo mirnoće i finoće. Ali, odradio je veliki posao u pritisku zadnje linije PAOK-a, nekoliko puta braniče natjerao na ispucavanje u aut ili Dinamu u noge, pretrčao je puno u defenzivi, bio je razigran, discipliniran, ulazio čak i u sredinu, zasmetao suparničkoj obrani kod drugog pogotka Petkovića.
Ocjena
6.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 90.minute. I zaslužio je pljesak na izlasku. Od prve minute potpuno u utakmici, odigrao je odličnu loptu za nesretnog Hoxhu i tu je krenulo. Stalno se nudio, osvajao teren kao u NFL-u, isprobao udarac, dodavao, pretrčao - puno. I uza sve to asistirao Petkoviću za pogodak, to je tanjegova lucidnost, vic. U sve je boljoj formi, zasjenio je Ioannisa Konstanteliasa, svojega PAOK-ova pandana. Koji bi u solunskom klubu trebao biti ono što je Martin u Dinamu. Klasa, kad je u formi.
Ocjena
7.5
Arbër HoxhaNapad
Izašao na poluvremenu. Ne mogu mu se osporiti želja, trud i doprinos u defenzivnom dijelu posla, ali zato je učinak tamo gdje bi trebao biti vidljiv, bio mizeran. Već u četvrtoj minuti dobio je sjajnu loptu od Baturine krenuo 'jedan na jedan' i onda u idealnoj poziciji, kad se očekivala egezkucija ili asistencija, reagirao je katastrofalno. Poskliznuo se u ključnom trenutku, nekontrolirano puknuo loptu daleko od cilja. I nije više mogao doći k sebi. Izgubio je 'kuražu', više se nije usudio proći, iako su ga s klupe tjerali da proba, da krene... U još jednoj situaciji u šesnaestercu, kad je želio centrirati, lopta mu je prešla preko noge i otišla u 'bunar'. Već je tad bilo jasno da će na poluvremenu ostati u svlačionici.
Ocjena
5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 89 minute. Baš smo zaključili da ga nema na terenu, da ne dobiva lopte i da ga Grci dobro čuvaju, kad se probudio. Jedna peta, dva-tri proigravanja i pogodak za 1-0. Zato jer je bio tamo gdje je trebao biti, u špici, iskoristio je pogrešku Jonnyja, othrvao se Kedziori. Dobro, trebao je igrač njegove klase 'to' zabiti iz prve, ali odbila mu se lopta i zabio je još jedan važan gol. Nakon toga se i potpuno razigrao, uglavnom dobivao duele, dobro 'odlagao' lopte, a potom još jednom sjajno zabio, za veliku pobjedu. I sad je na 26 Dinamovih golova u Europi, samo dva mu trebaju da dostigne Oršića.
Ocjena
8
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 46.minute. Nismo puno konkretnih stvari vidjeli od njega, ali sudjelovao je u dosta napadačkih akcija, držao pritisak na zadnju liniju, dva-tri puta dobro proigrao. Bila je jedna prilika za udarac, možda je mogao 'opaliti', ima dobar udarac, trebao bi ga koristiti.
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Ušao u 72.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 89.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Tibor HalilovićVezni red
Igrao od 90.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Ovo je, definitivno, bila Dinamova najbolja utakmica sezone. I, ako maknemo na stranu zadnje minute, kad je PAOK mogao 'uvaljati' neki zalutali metak, Dinamo je odigrao cijelu utakmicu na vrlo visokoj razini, bez crnih rupa. Možda ostaje žal što prednost nije i viša, ali, ne treba, nakon svega, ovu pobjedu secirati na taj način. Da je netko ponudio 2-0 prije susreta, svi bi potpisali. Jako je dobro skenirao PAOK, pripremio utakmicu i svoje igrače ne sve zamke. Ušao je u povijest kao prvi trener, koji je pobijedio u Španjolskoj i izbacio klub iz Primere, sad je prvi, koji je pobijedio Grke nakon 47 godina! Vjerujemo nakon ove utakmice da će biti i prvi, koji će ih izbaciti.
Ocjena
7.5



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti