Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Lučić ipak na vratima: Hajduk može i do jesenskog naslova, Gorica ide na nadigravanje (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 08:05

Utakmica se igra od 17.30 sati na Poljudu

Mali derbi igra se na Poljudu večeras u sklopu 17. kola, sastaju se Hajduk koji se bori za prvaka i Gorica koja lovi Europu. Početak je u 17.30 sati (MaxSport1), a Bijeli su izraziti favoriti zbog niza od pet prvenstvenih pobjeda, bez obzira što ih je Gorica svladala u prvom krugu u nevjerojatnoj završnici u Turopolju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Glavno pitanje je bilo hoće li se oporaviti Ivan Lučić i hoćemo li vidjeti povratak Lovre Kalinića na vrata, dok su svi ostali zdravi. Lučić je jučer normalno trenirao što je dobar znak i trebao bi braniti, premda je Kalinić spreman ukoliko mu se stanje kolegi pogorša.

Hajduku je ova utakmica jako bitna jer je oproštaj s Poljudom za ovu godinu, a nakon toga ih čekaju dva gostovanja – Lokomotiva i Dinamo. Ne dobije li Rijeka Osijek u utakmici prije ove, Hajduku se uz pobjedu otvara prilika postati jesenski prvak. Osim motiva za revanš i Marko Livaja želi samostalno na vrh ljestvice strijelaca.

Trener Mislav Karoglan koji je preporodio Hajduk pun je riječi hvale za Goricu…

"Uređena momčad koja zna igrati zonski pressing, primili su samo devet golova i pretendenti su za Europu. Sviđa mi se kako igraju, bit će teška utakmica. Ajmo korak po korak, prvo je Gorica koja je dobila sve momčadi iz vrha. Mi možemo pobjeđivati samo ako smo pravi. Uvijek se pita i protivnika, ali pita se i nas. Dobro su složeni, to je momčad koja ti ništa neće dati. Imamo plan kako ćemo igrati, znamo što će nam pokušati oduzeti. Moramo odigrati pametno. Nadamo se da nećemo razočarati navijče. Sjever uvijek gura, nadam se da će i drugi povući“, rekao je Karoglan. “Dobili su nas u Velikoj Gorici, stoga mi imamo dodatni motiv.“

Gorica je rasterećena, sada se bori za Europu, a sjetimo se da lani na polusezoni bila velikim problemima te ove dogurala do hita lige. Zanimljiv će biti i doček za Marija Maloču, dugogodišnjeg kapetana Hajduka koji je sada na suprotnoj strani. A Inače, sastaju se dvije najbolje obrane u ligi.

"Hajduk je u pozitivnom nizu, atmosfera je dobra i na valu toga će sigurno napraviti sve da se niz nastavi. S druge strane, mi ćemo pokušati sve da ga poremetimo. Imamo svoje ambicije, želje i vjerujem da ćemo dobro odgovoriti u subotu", kazao je trener Dinko Jeličić i nadodao: "Idemo se nadigravati, probati uzeti što je više moguće u sigurno jednoj fenomenalnoj atmosferi koja nas očekuje. To će biti praznik nogometa. U dobrom su nizu, dobra je atmosfera. Očigledno je trener Karoglan to sve malo probudio. Sigurno će napraviti sve da nastave taj niz, a mi sve da im ga poremetimo. Vjerujem da ćemo im dobro odgovoriti, a u subotu nakon utakmice će se vidjeti tko će se više veseliti".

Utakmicu je najavio i Momčilo Raspopović, bitna karika Velikogoričana na desnoj strani.

"Trenutno su na puno većem nivou, igrači Hajduka su u puno boljoj formi nego tada kada smo igrali međusobno u Velikoj Gorici. Sada se igra na Poljudu. Hajduk je favorit, ali i mi imamo što pokazati. Idemo rasterećeni, idemo se nadigravati. Ako bude za nas pozitivan rezultat, kako vrijeme bude odmicalo to će Hajduku biti dodatan pritisak", kazao je Raspopović.

Utakmica se igra od 17.30 sati (MaxSport 1). Sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici Luka Pajić (Rijeka) i Dino Knez (Osijek), četvrti Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR je Ivan Matić (Osijek), AVAR Anto Marić (Zagreb).

OČEKIVANE POSTAVE

Hajduk (4-3-3)


Gorica (4-4-1-1)



Tagovi

HajdukHNK GoricaMislav KaroglanIvan LučićLovre KalinićMarko LivajaDinko JeličićMomčilo RaspopovićMario MaločaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti