Lokomotiva u Genku traži čudo: "Postoci su za burze!"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.08.16. | 14:51

Lokomotiva od 20 sati igra uzvratnu utakmicu playoffa Europske lige protiv Genka.

Lokomotiva večeras od 20 sati igra uzvratnu utakmicu playoffa kvalifikacija za Europsku ligu protiv belgijskog Genka. Nakon 2-2 u prvoj utakmici na Maksimiru, Lokosi se nadaju kako će im ta utakmica služiti kao putokaz da se protiv Belgijanaca može igrati i tražiti put do najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti.

Tomislav Ivković, trener Lokomotive, nije stranac u gradu domaćinu. Dapače, u Genku je branio u sezoni 1989.; stao je tad 14 puta između vratnica njihovog gola. Na pitanje kako se osjeća po povratku u Genk odgovorio je:

„Sve je isto, samo malo drugačije!“

No, brzo se prošlo na ozbiljnije teme. Genku je i 0:0 dovoljno za prolaz, a Ivković je o očekivanjima od Genka rekao iduće:

"Gledao sam sve njihove utakmice, i u prvenstvu i u Europi, i jedno stoji, oni bez obzira na rezultat, da li gube ili vode, oni sve utakmice igraju isto. Imaju tu disciplinu i igraju ono što trener od njih traži. To vidim po kretanju igrača na utakmici.“

Ima i nekoliko promjena u redovima domaćina.

„Promjene kod Genka? Vidim da su bočni igrači promijenili mjesta, no znam da su u prošloj sezoni igrali tako, isto tako znam da je igrač broj 14 zabio 14 golova i upisao 10 asistencija, radi se o kvalitetnim igračima i izgleda da se vraćaju uspješnom sistemu igre“, metodičan je Ivković.

Na kraju, naravno, upitan je oko šansi za prolaz.

„Kako ocjenjujem šanse za prolaz u postocima? Postoci su samo na burzi. Po rezultatu iz prve utakmice, normalno da Genk ima prednost i da je favorit. Možda i puno veći favorit od utakmica koje je odigrao u takvoj situaciji, ali i takve utakmice znaju biti jako komplicirane“, zaključio je trener Lokomotive. 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Tomislav Ivković

Ostale Vijesti