Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Lokomotiva poslala povremenog albanskog reprezentativca na posudbu u Partizani

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.01.22. | 08:09

Za Lokomotivu je upisao 29 nastupa.

I iduću polusezonu Sherif Kallaku provest će na posudbi. Ovaj 23-godišnji albanski veznjak u Lokomotivu je stigao na ljeto 2020. iz albanske Teute. Bio je standardni prvotimac Lokosa sve do završnice sezone 2020/21 kada je njegovo mjesto preuzeo mladi Lukas Kačavenda i kada je Lokomotiva u 'fotofinišu' osigurala ostanak u ligi.

Kallaku je ukupno za Lokomotivu odigrao 29 utakmica, zabio je Šibeniku i Rijeci, a upisao je i tri asistencije. No, uprava kluba na ljeto 2021. procijenila je da će mu više koristiti odlazak na posudu. Jesen tekuće sezone proveo je u Teuti, iz koje je i stigao na Kajzericu i učinak mu je bio i više nego dobar. Tri gola i šest asistencija u 25 nastupa. No, taj učinak, očito, nije bio dovoljno dobar za ostanak u Zagrebu već je Lokomotiva povremenog albanskog reprezentativca poslala na novu posudbu, ovaj put u Partizani iz Tirane koji na prvenstvenoj ljestvici ima jednak broj bodova kao i bivši mu klub Teuta.

Dok je bio član lokomotive Kallaku je dobio poziv za reprezentaciju Albanije, debitirao je u 0:0 remiju protiv Kazakhstana u Ligi nacija, a nakon toga odigrao je još četiri utakmice, posljednju u kolovozu 2021. kada je upisao asistenciju u 1:3 porazu od Češke.

PA Images/PIXSELL PA Images/PIXSELL

Kallaku ima ugovor s Lokomotivom do ljeta 2024.

Podsjetimo, Lokomotiva je nedavno raskinula ugovor s Arbina Zejnullaijem i prekinula posudbu Gabrielea Artistica. Prvu pripremnu utakmicu pred početak nove sezone Lokomotiva će imati u subotu 8. siječnja protiv slovenskog Aluminija, a u ponedjeljak Lokosi putuju u Medulin u kojem će igrati na Arena kupu.



Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebSherif KallakuPartizaniAlbanijaAlbanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti